Soundtrack.bg

Потвърдено: Ще гледаме „Час пик“ 4

Феновете на екшън комедията „Час пик“ имат поводи за радост, защото самият Джаки Чан потвърди, че ще има и четвърта част от поредицата. За подобен проект се говореше от години насам, а сега явно всичко е на ниво „зелена светлина“ и действително се случва.

Както добре знаем, в основата на „Час пик“ е нестандартното партньорство между двама полицаи от доста различно естество, като в ролите виждаме Джаки Чан и комика Крис Тъкър. До този момент филмите имаха голям успех, поради което толкова упорито се търсеше вариант и за четвърти такъв.

По време на Red Sea Festival Джаки Чан потвърди, че „Час пик“ 4 вече си има сценарий, като проектът се движи напред.

В миналото обаче китайският актьор не криеше, че има известни трудности около реализацията на проекта. В интервю през 2017 година той потвърди, че досега вариантите за сценарий, които са му били представяни, не са били на същото ниво. Сега обаче „всички са съгласни“, че последният сценарий е това, което е било търсено и че именно с него проектът ще бъде задвижен.

По време на фестивала в Саудитска Арабия, Джаки Чан говори и за миналото си, разказвайки интересни истории. Една от тях включва самия Брус Лий – един от кралете на бойните изкуства, що се отнася до присъствието им в киното.

Той разказа история, според която е бил каскадьор в един от филмите на Брус Лий, а последният го е ударил, без да иска. Тогава Джаки се е преструвал на сериозно наранен, въпреки факта, че е бил свикнал да получава удари и не му е направило голямо впечатление. През цялото оставащо време обаче Брус Лий се е грижил за него, а в резултат на всичко това е получил и допълнително работа.

В момента Джаки Чан е богат човек, но той не крие, че в миналото е работил като каскадьор за едва 80 цента на ден. В момента той се намира в 60-ата си година в кино индустрията, което е впечатляващо.