Soundtrack.bg
Кристофър Нолан

Кристофър Нолан работи върху първия си хорър филм

Един от големите режисьори на нашето време Кристофър Нолан е готов да направи първия си хорър филм досега. Съобщава се, че британецът вече развива подобен проект, който ще му позволи да навлезе в една неизследвана от него територия до момента.

Трябва обаче да кажем, че не за първи път Нолан има подобна амбиция, съдейки и по собствените му думи. През 2010 година той призна в интервю за медиите, че филмът му „Генезис“ с Леонардо Ди Каприо първоначално е бил представен пред Warner Bros. като проект за хорър продукция. Впоследствие обаче той е променил намеренията си, създавайки филм, който можем да определим като нещо средно между научна фантастика и екшън.

През 2020 година Кристофър Нолан участва в Q&A сесия, промотирайки филма си „Тенет“, като тогава той сподели, че „хорърът е жанр, който определено го интересува“. Той го определи и като „най-истински висцералният“ жанр в киното изобщо. Тогава Нолан разкри, че някои от елементите, които той е използвал във военния си епос „Дюнкерк“, могат да се сравнят с техники, които се използват и в хорър филмите.

Има обаче филми на Кристофър Нолан, които вече са вкарвали хорър елементи, макар и не толкова много. Пример за това е първият му филм за Батман от 2005 година, когато самият Тъмен рицар наподобяваше чудовище, вдишвайки от токсините на Плашилото.

Иначе британският режисьор не крие, че част от влиянията му в киното са именно велики хорър филми от миналото. Пример за това е филмът Angel Heart от 1987 година, чийто „фрактуриран наратив“ вдъхновява Нолан за неговия филм „Мементо“. Той често е споделял, че намира филмите на Ридли Скот за вдъхновение, а както знаем, Скот е утвърдено име в хорър жанра благодарение на „Пришълецът“.

На този етап няма конкретна информация какъв тип хорър филм планира да заснеме Кристофър Нолан. Има обаче слухове, че той планира да работи с Уил Смит в следващия си проект. Скоро ще можем да гледаме и най-новия филм на британския режисьор – „Опенхаймер“.

Soundtrack.bg

8 МАРТ

UNIVERSAL

ПРОМОЦИИ ЗИМА

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.