Soundtrack.bg

Антонио Бандерас обяви кой е перфектен негов наследник като Зоро

Испанецът Антонио Бандерас е един от актьорите, които направиха образа на Зоро популярен на кино екрана. Той изигра известния персонаж във филма „Маската на Зоро“ през 1998 година, както и в продължението „Легендата на Зоро“ седем години по-късно. И до днес Бандерас е свързван с тази роля, както и с много други, разбира се.

Наскоро испанецът говори за евентуален трети филм за Зоро, както и на кой актьор би искал да предаде щафетата в това отношение.

Пред ComicBook испанската звезда заяви: „Да, бих обмислил идеята за трети филм, защо не? Наскоро казах на някого, че ако ме поканят отново в „Зоро“, бих направил това, което направи Антъни Хопкинс за мен – да предам щафетата“.

Бандерас призна, че би се радвал звездата на Marvel Том Холанд да го наследи в ролята. Холанд доби слава като новия Спайдър-мен, а освен това се снима с Бандерас във филма по видео играта Uncharted.

„Заснех Uncharted с него. Той е много енергичен и забавен. Мисля, че той има нужната искра, за да бъде Зоро“, обясни испанският актьор.

Антонио Бандерас в ролята на Зоро

През 2016 година режисьорът Жонас Куарон бе обявил, че работи по нов филм за Зоро, в който участие ще вземе актьорът Гаел Гарсия Бернал. До развитие обаче така и не се стигна, което все пак не означава, че в бъдеще нещата могат да се променят.

Зоро е персонаж, който възниква още през 20-те години на миналия век. Тогава героят е създаден от американския автор Джонстън МакКъли. Впоследствие Зоро става обект на множество филмови екранизации и сериали в различни държави.

Колкото до Антонио Бандерас, 62-годишният актьор не може да се оплаче от липса на ангажименти. Както казахме, той се снима в Uncharted, а освен това играе и в новия филм за Индиана Джоунс с Харисън Форд. Друг негов филм е екшънът The Enforcer на режисьора Ричард Хюз.