Soundtrack.bg

Харисън Форд обясни защо се е върнал като Индиана Джоунс

Легендата Харисън Форд се завръща в една от най-знаменитите си роли – на търсача на съкровища Индиана Джоунс. Това ще се случи в предстоящия пети филм от поредицата, който ще излезе на голям екран през следващата година.

Това със сигурност ще бъде последно участие на 80-годишния Форд като Индиана Джоунс, което прави филма специален. Режисьор на проекта е Джеймс Манголд, а в интервю за „Емпайър“ Харисън сподели какво го е подтикнало да се върне още един път в този образ.

„Реших, че би било хубаво да видим Индиана Джоунс още веднъж, но този път в края на неговото пътешествие. Получих и сценарий, който почувствах, че ми дава възможност разширя и надградя този персонаж“.

Легендарният актьор добави, че според него филмът е „пълен с истинска емоция“, като добави, че е било истински забавно по време на снимките.

„Филмът е пълен с приключения, смях и истинска емоция. Същo така е комплексен и леко подъл. Снимките бяха трудни и дълги, но като цяло аз съм много щастлив с филма, който успяхме да направим“.

Режисьорът Джеймс Манголд също сподели своите виждания за „Индиана Джоунс“ 5, който предстои да гледаме през следващата година.

„За мен стана наистина важно да разбера как да направя този филм за герой, който вече вижда залеза“, каза Манголд.

Към Харисън Форд в „Индиана Джоунс“ 5 ще се присъедини актрисата и носител на „Златен глобус“ Фийби Уолър-Бридж, както и добре познати големи имена като Антонио Бандерас и Мадс Микелсен. Филмът ще излезе на голям екран в края на месец юни 2023 година.

Иначе тези дни стана ясно, че във филма ще видим и сцена, в която чрез технологиите Харисън Форд ще бъде направен отново млад – в годините на ролята си от оригиналната трилогия. Режисьорът Джеймс Манголд съобщи, че това ще се случи в първите сцени на филма, които ще се развиват в нацистки замък през 1944 година.