Soundtrack.bg

Майк Патън призна, че яко се е пропил по време на пандемията

Култовият рок вокалист Майк Патън призна, че пандемията от Ковид-19 не му се е отразила никак добре. Напротив, той дори отново е развил сериозни проблеми с алкохола.

Патън призна това по време на интервю с The Guardian. Той довери, че докато е работил върху втория албум на неговата хардкор-траш група Dead Cross, целият процес по работата е преминал под знака на три неща – „Ковид, рак и алкохолизъм“.

В случая Майк Патън визира битката с рака на китариста на Dead Cross Майк Крейн. За щастие, Крейн успешно премина в ремисия, а впоследствие той заяви, че създаването на музика с Dead Cross практически му е спасило живота. Тогава обаче е настъпила пандемията от Ковид-19, което е изпратило Майк Патън в един далеч по-усамотен начин на живот, което от своя страна го е подтикнало да пие.

„Първоначалният ми отговор на пандемията бе, че наистина ми харесва този начин на живот. Това ми позволи да бъда едно истинско антисоциално копеле. Може би за три месеца си повтарях, че това е просто велико. Тогава обаче нещо се промени, при това – не за добро“.

Dead Cross е страничният проект на Майк Патън

Наскоро Патън бе признал, че заради пандемията е развил агорафобия, което го е карало да изпитва ужас от мисълта да излезе от дома си.

Той допълни: „Тъй като бях изолиран толкова много, да започна да излизам навън се оказа много трудно нещо. Направо ужасно. Стресираше ме самата идея, че може да изнасям концерти с Faith No More. Всичко това ми афектира ментално. А след това пиенето просто се случи…“

Сега обаче Майк Патън гордо заявява, че вече е трезвен, макар и да има някои проблеми, които да го притесняват. „Малко съм уплашен за себе си…“, споделя той.

Новият албум на Dead Cross ще бъде наличен за слушане на 28 октомври, като той ще носи името II.