Soundtrack.bg

Работи се върху нов сериал за живота на Ейми Уайнхаус

Феновете на покойната певица Ейми Уайнхаус ще могат да се насладят на нов сериал за живота и кариерата ѝ. Съобщава се, че компанията Halcyon Studio е закупила правата за бестселъра Saving Amy на Дафне Барак, като предстои книгата да бъде превърната в сериал от осем серии.

Новото шоу ще проследи различни аспекти от живота на Ейми Уайнхаус, като например връзките и с мъжете, отношенията ѝ със семейството и баща ѝ Мич. Ще бъде обърнато внимание на музикалната ѝ кариера, преминаваща през възходи и падения, както и на добре позната тема при нея – битката ѝ с алкохола и зависимостта към наркотиците.

Очаква се сценаристът Мал Йънг да работи върху адаптацията на книгата за малкия екран. Самият той, заедно с продуцента Ърбил Гунасти, е прекарал шест месеца със семейството на Ейми, за да опознае възможно най-добре певицата и нейния живот.

Изпълнителният директор на Halcyon Studio Дейвид Илендър е цитиран да казва: „Въпреки че кариерата й беше прекъсната твърде рано, Ейми беше гласът на едно цяло поколение и очакваме с нетърпение да разкажем историята й по възможно най-трогателния начин“.

Ейми Уайнхаус почина на едва 27-годишна възраст през 2011 година. Не е тайна, че тя имаше сериозни проблеми с алкохола и дрогата, което доведе до твърде ранната ѝ кончина.

Иначе се очаква да бъде създаден и игрален филм за живота ѝ. Режисьор ще бъде Сам Тейлър-Джонсън, като проектът носи името Back To Black. Той също ще е базиран върху книгата Saving Amy.

В същото време продуцентът на филмите за Джеймс Бонд Барбара Броколи си спомни за „много тъжна среща“, която тя е имала с Ейми Уайнхаус преди смъртта ѝ. Имало е идея Ейми да изпълни песента на Бонд към филма „Спектър на утехата“ от 2008 година. Броколи обаче си спомня, че тя не е била в особено добра форма при срещата им.

„Това бе наистина изтощителна среща от емоционална гледна точка. Ейми не бе в най-добрата си форма. Тя бе много крехка емоционално.“