Soundtrack.bg

Хенри Кавил води преговори за нов филм за Франкенщайн

Британският актьор Хенри Кавил вече преговаря да поеме роля в нова филмова версия на „Франкенщайн“ на Universal Pictures – историята на чудовище, създадено от трупове и електричество, базирана на романа от 1818 г. на писателката Мери Шели.

От Universal Pictures правят опити да възродят историята на учения Виктор Франкенщайн, който успява да вдъхне живот на чудовище, създадено от него с „подръчни материали“ и електричество. От студиото смятат, че звездата от „Супермен“ и „Вещерът“ Хенри Кавил е добър избор за това. Не само заради актьорския му талант, но и заради глобалната му популярност, която би допринесла за интереса към един подобен проект.

Но кой би изиграл Кавил в една екранизация на „Франкенщайн“ – едноименният учен или чудовището? Имайки предвид масивната му физика, нищо чудно всъщност да става дума за второто. Тогава пък на дневен ред ще дойде въпросът – кой ще бъде Виктор Франкенщайн?

Хенри Кавил като Гералт от Ривия във „Вещерът“

Но пък би било интересно да видим Кавил и в ролята на учен – една роля, която няма да е типична за него, но пък ще го предизвика да даде нещо ново от себе си.

Преди седем години успяхме да видим друг римейк на историята на Мери Шели. Филмът се казваше „Виктор Франкенщайн“, а участие в него взе звездата от „Хари Потър“ Даниел Радклиф. Не може да се каже обаче, че това е филм, за който много хора се сещат в момента.

„Франкенщайн“, наричан още „Модерният Прометеус“, е роман на английската писателка Мери Шели от 1818 година. Известно е, че тя започва да работи над историята на едва 18-годишна възраст. Първото издание на романа е публикувано анонимно, като името ѝ се появява при второто издание. Някои определят „Франкенщайн“ като първият в историята роман от жанра научна фантастика. Книгата се превръща в поп културен феномен и е актуална дори днес – повече от два века след създаването ѝ.