Soundtrack.bg

Мая Хоук се надява героинята ѝ в Stranger Things да умре

Актрисата Мая Хоук, която играе Робин в хитовия сериал на Netflix Stranger Things, има наистина странни желание за развитието на персонажа ѝ.

Мая, която е дъщеря на Итън Хоук и Ума Търман, изненада публиката по време на интервюто си за списание Rolling Stone. Тя призна, че би се радвала Робин да умре в предстоящия и последен пети сезон на шоуто. Което е странно, имайки предвид, че повечето актьори нямат подобни стремежи за героите си.

Мая Хоук обаче смята, че това би направо Робин истински герой в сериала, както се случи с други персонажи, които намериха смъртта си.

Пред Rolling Stone тя заяви: „Това ще бъде последният сезон, така че някои герои вероятно ще умрат. Бих се радвала това да се случи с Робин, защото така ще имам своя геройски момент. Бих била щастлива тя да умре с достойнство, както всеки друг актьор би искал. Може да се каже, че харесвам начина, по който братята Дъфър обичат своите актьори“.

„Те пишат сценариите по един красив начин, а една от причините за това е, че истински обичат актьорите си и техните персонажи. Вероятно дори не искат да ги убиват.  Това е едно наистина красиво качество, което те притежават“.

Предстоящият пети сезон ще бъде последен за една от най-обичаните продукции на Netflix за всички времена. Един от създателите на сериала Мат Дъфър призна, че вече е решено как ще приключи шоуто. Краят на четвърти сезон предполага наистина много емоции в сезон 5, а ние нямаме търпение да разберем какво ще се случи.

Колкото до Мая Хоук, нейната кариера потръгна след дебюта ѝ в Stranger Things през 2019 година. През тази година тя се снима във филма Do Revenge, а през следващата година ще я гледаме в Maestro на Брадли Купър. Снима се и в сериала The Good Lord Bird, създаден от баща ѝ Итън Хоук.