Soundtrack.bg
Дейвид Харбър

Дейвид Харбър ще се снима във филм по играта „Гран Туризмо“

Звездата от Stranger Things Дейвид Харбър ще се снима във филм, базиран върху популярната видео игра за PlayStation „Гран Туризмо“.

Проектът е съвместна разработка на Sony Pictures и PlayStation Productions, което е логично, имайки предвид, че като игра „Гран Туризмо“ е ексклузив за японската конзола. Няма спор, че „Гран Туризмо“ е една от най-популярните рейсинг игри в света, а според някои – дори най-добрата.

Във въпросния филм по „Гран Туризмо“ Харбър ще влезе в ролята на пенсиониран състезател, който влиза в ролята на ментор на своя син. Режисьор на продукцията ще бъде известният със sci-fi филмите си Нийл Бломкамп, познат с ленти като District 9 и Elysium. Интересното е, че филмът е базиран на истинската история на тийнейджър и страстен играч на „Гран Туризмо“, който решава, че ще стане професионален състезател и действително успява да го постигне.

Рейсинг класиката Gran Turismo се пренася и на големия екран

„Като един от най-дългогодишните и най-обичани франчайзи на PlayStation, страхотно е да си партнираме отново с Columbia Pictures, за да оживим Gran Turismo по вълнуващ начин“, каза Асад Кизилбаш от PlayStation Productions в изявление за The Hollywood Reporter. „Нямаме търпение публиката да види визията на Нийл за тази вдъхновяваща истинска история за геймър, превърнал се в професионален състезател.“

Съобщава се, че Sony планират премиерата на филма по „Гран Туризмо“ да се състои на 11 август 2023 година.

Рейсинг поредицата „Гран Туризмо“ дебютира с първото си издание за първия PlayStation през вече далечната 1997 година. През тази година на пазара за PlayStation 4 и PlayStation 5 излезе осмото издание на играта, носещо името Gran Turismo 7. Играта се отличава със страхотен реализъм и е източник на силни емоции, като е определяна за най-доброто в жанра, вероятно с Forza Horizon на големия конкурент Xbox. Имайки предвид популярността ѝ, не е изненадващо, че в крайна сметка бе решено да бъде направен и филм по нея.