Soundtrack.bg
Netflix

Netflix може да направи много важна промяна във функционирането си

Стрийминг платформата Netflix обмисля ключова промяна, що се отнася до начина ѝ на функциониране. Това съобщава изданието Puck News, базирайки се на свои източници.

Съобщава се, че Netflix може да промени „биндж“ методиката на съдържанието си, според която всеки един сезон на сериал излиза с всичките си епизоди, а зрителят може да ги изгледа един след друг още на момента. Само за сравнение, повечето други платформи от този тип имат далеч по-консервативен подход, пускайки епизодите един след друг.

Често феновете на стрийминг платформите спорят кой подход е по-добър. Едни смятат, че е по-готино да можеш да „бинджнеш“ целия сезон на любимия си сериал, докато други смятат, че е по-завладяващо интересът ти да се поддържа с времето, получавайки по епизод на седмица.

Netflix обмисля сериозна промяна в методиката си

Според Puck News, Netflix са започнали да се замислят, дали настоящият им подход не кара абонатите им да губят интерес към сериалите. От друга страна, когато изгледаш всичко за няколко дни, с времето спираш да говориш за дадения сериал. Това не е добре за стрийминг платформата, защото Netflix се нуждае целият този „хайп“ да продължава възможно най-дълго, включително в социалните мрежи.

Те вече тестваха различен подход с последния сезон на Stranger Things, който излезе на два пъти в платформата. Това накара феновете да поддържат интереса си към шоуто и да не спират да говорят към него. Нищо чудно в бъдеще Netflix да решат, че именно това е по-добрият начин да представят своите продукти.

2022 година не бе никак добра за Netflix, които загубиха доста абонати по различни причини. С развитието на платформи като Amazon Prime и Disney+, както и с наличието на HBO Max, стрийминг сферата се превръща в арена с все по-ожесточена конкуренция. Поради това Netflix няма как да се задоволяват с настоящите си резултати. Напротив, те трябва да се стремят към непрекъснато подобрение.