Soundtrack.bg

Рапърът Mystikal може да влезе в затвора доживот

Известният още от 90-те рапър Mystikal може да влезе в затвора до края на живота си. Това ще се случи ако той бъде признат за виновен в обвинение за изнасилване. Допълнително усложняващо обстоятелство е, че хип-хоп изпълнителят вече си е имал обилно „вземане-даване“ със закона и е лежал в затвора, а досието му е голямо.

В момента Mystikal е съден в щата Лузиана по обвинение, че в края на юли е изнасилил жена в дома си. В момента 51-годишният музикант се намира в затвора и без право на гаранция, като той не е поискал да отрече публично обвиненията към него.

Неговият адвокат Джоуъл Пиърс заяви: „Това е просто обвинение и не означава нищо. Очакваме появата си в съда“.

Още през 2004 година Mystikal влезе в регистъра на сексуалните престъпници, като в досието му има и присъди за изнудване, домашно насилие, нанасяне на щети по лична собственост, обир и притежание на наркотици. Ако сега бъде признат за виновен, навярно обществото ще се „отърве“ от него, защото той никога повече няма да излезе от затвора.

Според обвинението, на 30 юли Mystikal е изнасилил жена, като преди това е взел ключовете от колата ѝ. През август на рапъра бе отказана гаранция, а той уволни адвоката си и си назначи друг. Той има повече от шест години зад решетките, а през 2003 година се призна за виновен при поредното си изправяне пред съда. През 2017 година Mystikal отново бе обвинен в изнасилване и прекара 18 месеца в затвора, но обвиненията към него бяха свалени заради липса на достатъчно доказателства. За разлика от сега, тогава той внесе гаранция в размер на 3 милиона долара и успя да излезе от ареста.

Mystikal бе актуален в началото на века, благодарение на хитове като „Danger“ и „Shake Ya Ass“. През 2001 година той издаде последния си засега студиен албум Tarantula, но постепенно изчезна от сцената, до голяма степен и заради проблемите си със закона.

Soundtrack.bg

CHAPLIN PIANISSSIMO концерт-спектакъл

ТОНИКА СВ- КОНЦЕРТЪТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.