Soundtrack.bg
Идрис Елба

Идрис Елба обясни защо не му е фиксидея да играе Джеймс Бонд

Британската филмова звезда Идрис Елба призна, че да получи ролята на Джеймс Бонд далеч не е от най-големите цели в иначе успешната му кариера.

Както е известно, в момента Агент 007 практически нямаме след оттеглянето на досегашния титуляр Даниел Крейг. Продуцентите на франчайза все още умуват над неговия наследник, а в медийното пространство непрекъснато се споменават различни имена. Едно от тях е именно на Идрис Елба, който с много труд и талант успя да се издигне сред топ актьорите в света.

Самият Елба обаче не смята, че ролята му на Джеймс Бонд е нещо, към което трябва да се стреми на всяка цена. Попитан за това, той отвърна: „Това не е цел, която съм си поставил в кариерата ми. Не смятам, че да играя Бонд е нещо, което ще задоволи по някакъв начин личните ми цели.“

Къде на шега, къде насериозно, той отбеляза, че според много британци, а и не само, именно той трябва да влезе „в обувките“ на Даниел Крейг.

„Е, вероятно ще задоволи волята на цяла една нация. Няма да лъжа, че където и да отида, всяко едно кътче на света, при хора с различни култури, те винаги започват с тази тема – „Бонд“. Това обаче не зависи от мен.“

През месец януари един от продуцентите на „Бонд“ Барбара Броколи призна, че Идрис Елба е един от актьорите, които са били обсъждани за наследник на Даниел Крейг. Тя обаче добави, че все още няма яснота по този въпрос. Няма и сценарий за следващ филм, като такъв няма и да има, докато не се вземе решение по този така важен въпрос. Тя обясни, че в момента се мисли как да се представи един нов Джеймс Бонд, който да се различава от предходния.

Сред останалите имена, споменаващи се за евентуален следващ Джеймс Бонд, са Хенри Кавил, Том Хидълстън, Том Харди, Джеймс Нортън, Ричард Мадън и други.