Soundtrack.bg
Инициативата „Пчелен мед за смет“ се завръща на 17.09 в Борисовата градина след грандиозния успех на първото издание

Инициативата „Пчелен мед за смет“ се завръща на 17.09 в Борисовата градина след грандиозния успех на първото издание

На 17-и септември, събота, от 11:00 ч., в парк Борисова градина, ще се проведе второто издание на екологичната инициатива „Пчелен мед за смет“. През миналата година кампанията привлече интереса на хиляди софиянци и гости на града, насърчавайки ги да се включат в почистването на дребни отпадъци в парка. За участието си в инициативата, при предаването на събрания отпадък, всеки получи символично бурканче с натурален мед.  Тази година кампанията отново има за цел да мотивира гражданите да бъдат по-отговорни, активни и обръщащи внимание на околната и градската среда.

На старта на тазгодишната инициатива, на специално изграден информационен пункт, участниците ще получат цялата нужна информация относно маршрутите, по които ще се движат и къде да предават събрания от тях боклук

За участниците, които се включат в инициативата и съберат минимум 100 гр. отпадъци, организаторите от парк-театър Борисова градина и партньорите от БАТ България са предвидили отново символична изненада – бурканче с мед. През тази година очакванията са да бъдат подобрени резултатите на миналогодишното издание на „Пчелен мед за смет“, когато само за няколко часа бяха събрани стотици килограми отпадъци, сред които фасове, пластмасови и стъклени бутилки, капачки, метални предмети, и много други.

Освен бурканчета мед, за участниците, които се включат в почистването на Борисовата градина, организаторите са подготвили и допълнителни награди!

Планирани са различни игри и томболи, чрез които включилите се в инициативата могат да спечелят безплатни билети за театрални спектакли, като за най-активните и събрали най-много отпадъци има гарантирани награди. Участникът или отборът, който се отличи с най-значим принос за опазването на Борисовата градина, ще бъде отличен със специална награда – призът „Златна пчела“!

Участниците трябва да бъдат особено мотивирани, тъй като тази година в кампанията ще се включат много популярни лица от света на културата, спорта и журналистиката, които дават заявки, че ще се борят активно за тази престижна награда.

Силните положителни и прекрасни емоции на 17-и септември не приключват с почистването на любимата на софиянци и всички българи Борисова градина! Организаторите са предвидили и множество изненади, включително официалната церемония по връчването на специалните награди „Златната пчела“ на част от заслужилите творци, участвали в представленията на Парк-театър „Борисова градина“ през настоящия сезон. Сезон, който беше изпълнен с безброй магически вечери, смях, емоции, вдъхновяващи спектакли, невероятни изпълнения и много любов!

За втора поредна година инициативата „Пчелен мед за смет“ ще бъде част от кампанията „Да изчистим България заедно“, най- мащабната и устойчива еко-инициатива в България, която тази година отбелязва 10 годишнина

Инициативата „Пчелен мед за смет“ доказва, че, ако се обединим и започнем да работим заедно можем да постигнем много. Заедно можем да решим много от проблемите, с които сме се примирили. Отпадъците около нас са подобен проблем и целият екип на „Пчелен мед за смет“ е убеден, че можем да се справим с отпадъците в Борисовата градина, но само с помощта на всички, които обичат този парк!

И през настоящата година отговорната екологична кампания „Пчелен мед за смет“ е подкрепена от основния партньор БАТ България.