Soundtrack.bg

Илон Мъск за сериала по „Властелинът“: Толкин се върти в гроба си

По всичко изглежда, че най-богатият човек в света Илон Мъск не е особено впечатлен от скъпия сериал на Amazon „Пръстените на силата“, вдъхновен от „Властелинът на пръстените“.

Amazon инвестираха около милиард в осъществяването на този амбициозен проект, а първи сезон вече дебютира в стрийминг платформата Amazon Prime Video. Съвсем очаквано, първият епизод се превърна в най-гледаната премиера в цялата история на платформата.

Мъск обаче ясно даде да се разбере, че първите два епизода на „Пръстените на силата“ не са го впечатлили особено много. В Туитър той дори се изказа неособено лицеприятно: „Толкин се върти в гроба си“.

Той добави: „Почти всеки персонаж от мъжки пол досега е страхливец, идиот или и двете. Единствено Галадриел е смела, умна и добра“.

Е, дали пък изказванията на Илон Мъск не са някакъв вид атака към един от основните му конкуренти за статута на най-богат човек в света Джеф Безос? Можем единствено да спекулираме. Самият Безос наскоро заяви, че собственият му син го е помолил да не „прецаква“ този проект.

Действието в „Пръстените на силата“ се развива хиляди години преди „Хобитът“ и „Властелинът на пръстените“. Новият сериал, създаден съвместно от Джей Ди Пейн и Патрик Маккей, разказва за времето на Втората епоха в Средната земя. Тогава са изковани пръстените на силата, а Саурон започва да увеличава силата си и да се превръща във все по-голяма опасност. Ще разберем повече и за последния алианс между елфи и хора, обединени срещу голямата опасност.

Въпреки някои критики към сериала, повече от 25 милиона души са гледали първия епизод на сериала само в рамките на 24 часа след излизането му. С бюджет от 1 милиард долара, това е най-скъпият сериал, който някога е създаван в историята до този момент.

А вие харесахте ли първите епизоди на „Пръстените на силата“ до този момент? Оставете ни коментар, ще се радваме да разберем вашето мнение!