Soundtrack.bg
Ghost

Тобиас Форге: Мечтая Ghost да е банда като Metallica през 80-те

Шведската метъл банда Ghost е сред най-успешните на сцената и това няма как да бъде оспорено. Маскираните музиканти, предвождани от фронтмена Тобиас Форге, успяха да постигнат завиден комерсиален успех. Вярно е, че не всички харесват музиката им, но постиженията им няма как да бъдат отречени.

Тобиас Форге е водещата креативна сила зад Ghost. Няма спор, че той е доста интересен артист, който във всеки един момент може да те изненада. Не е тайна, че Форге е огромен фен на траш метъл легендите Metallica, като Ghost дори участваха с кавър на „Enter Sandman“ в специалния албум The Metallica Blacklist на американската група.

Наскоро Тобиас Форге даде интервю, а журналистът сподели мнение, че към настоящия момент няма кой знае колко рок банди, които да са по-големи от Ghost. Според Форге, за това има „множество причини“, включително това, че „Ghost не създават една и съща песен всеки път“. Той добави, че една от целите на шведската група е винаги да осигурява възможно най-голямо шоу на публиката. За това той черпи вдъхновение от изявите на сцена през 80-те години на групи като Metallica и Iron Maiden, които внесоха революция със спектаклите си пред публика на големи арени. „Още от дете обичам рока, който се свири на големите арени“, споделя Форге.

Шведският артист не крие, че групи като Pink Floyd и Rolling Stones също са изиграли голяма роля за формирането му като такъв.

Форге не крие, че за успеха на Ghost принос имат и други банди, които в миналото са канили шведите да бъдат част от техните турнета. Такива групи са Guns N’ Roses, Foo Fighters и Alice in Chains.

„Те вдигнаха нашата банда. Изведоха ни на техните сцени и ни поставиха пред голямо количество хора. Без всичко това, нищо от случилото се досега нямаше да се случи“.

Успехите на Ghost следват един след друг. Техният последен албум Imera достигна до №1 в класацията Billboard 200 – за първи път в историята на групата.

Soundtrack.bg

ЙОРДАНКА ХРИСТОВА – ЗАВИНАГИ

ТОНИКА СВ- КОНЦЕРТЪТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.