Soundtrack.bg

Марк Хамил се карал с режисьора заради образа на Люк Скайуокър в „Последните джедаи“

Легендарният актьор Марк Хамил е имал остри спорове с режисьора на Епизод VIII на „Междузвездни войни“ „Последните джедаи“ Райън Джонсън. Това разкри самият Джонсън, говорейки за преживяванията си по създаване на лентата.

„Последните джедаи“ бе втори филм от третата трилогия на Star Wars, но остава един от най-противоречивите, що се отнася до последвалата реакция на феновете. Една от причините за това бе начинът, по който бе показан завръщащият се в сагата Люк Скайуокър, изигран от Марк Хамил.

Режисьорът Райън Джонсън не крие, че Хамил е бил, меко казано, несъгласен с арк-ата на своя персонаж. Двамата с Джонсън дори са влизали в шумни спорове на снимачната площадка.

Той разказа: „Опитвах се да подбирам внимателно думите си, но не за да бъда дипломатичен, а защото не исках да повлия негативно на изживяването на Марк заради собствената си визия. Няма как да се поставя в неговите обувки, или в тези на Кари Фишър, които изживяват целите си животи, познати именно като тези персонажи. Не мога и да си представя какво е да ги изиграеш за първи път в 20-те си години, а след това да се върнеш и да го направиш отново. При това, получавайки сценарий, който казва „Ами, това е сега…“ Невъзможно е да си представя какво са изживели в този момент“.

Джонсън добави: „Ако Марк Хамил ми говори за Люк Скайуокър, ще го изслушам и трябва да помисля за това. Искрено проникнете в дълбините на душата ми и това, което написах, и разберете дали това изглежда правилно. Освен това обаче, като си спомним, че очевидно той е създал героя на екрана, но той е Марк Хамил, той не е буквално Люк Скайуокър. Люк Скайуокър живее като творение на този екран. Той е мит. И като такъв, той наистина живее само в умовете на хората, които слушат и гледат, и по различни начини вярват в този мит. И знам, че това бях аз. Така че, това е сложно“.

Soundtrack.bg

8 МАРТ

UNIVERSAL

ПРОМОЦИИ ЗИМА

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.