Soundtrack.bg
Arctic Monkeys

Arctic Monkeys издават новия си албум през октомври

Фронтменът на Arctic Monkeys Алекс Търнър потвърди, че новият албум на британската рок банда, The Car, ще бъде издаден през месец октомври тази година. И по-конкретно – 21 октомври.

Търнър говори пред изданието The Big Issue, като той разкри, че групата ще избяга от звученето в Tranquility Base Hotel & Casino от 2018 година, който бе вдъхновен от джаза и с някак „междугалактическо“ звучене.

За следващия албум на „маймуните“, Търнър посочи: „В този албум, sci-fi звученето вече не е налице. Връщаме се обратно на Земята“.

Той добави: „Мисля, че се доближихме до по-добра версия на по-динамичен и цялостен звук с този запис. Струните в този албум се появяват и излизат от фокус и това беше умишлен ход, като се надяваме, че всичко има свое собствено пространство. Има време групата да излезе начело и тогава струните да излязат начело“.

Arctic Monkeys се надяват, че The Car ще бъде техният седми пореден #1 албум на територията на Великобритания.

Новият албум на Arctic Monkeys е записан с редовния продуцент на бандата Джеймс Форд в Бътли Приори в Сърфолк през лятото на миналата година. Това не е обичайно звукозаписно студио, а някога е бил манастир.

Алекс Търнър призна, че групата умишлено не е искала да влезе в традиционно студио, черпейки от опита на някои легенди в рок музиката.

„Има някои записи на Led Zeppelin и The Rolling Stones, които са направени в това място. Заминахме там през лятото, взехме си екипировката, записахме материала в суров вид и след това го преносехме другаде за обработка“.

Whatever People Say I Am, That’s What I’m Not на Arctic Monkeys все още е най-бързопродаващият се дебютен албум в историята на британските чартове.

Алекс Търнър обясни: „Трябва да следваш инстинктите си по същия начин, както си го направил в самото начало. По този начин всичко се чувства сякаш е свързано с нас преди 20 години в гаража, когато всичко беше чист инстинкт.“