Soundtrack.bg
Red Hot Chili Peppers

Red Hot Chili Peppers ще получат наградата „Глобални икони“ на MTV

Култовата американска рок банда Red Hot Chili Peppers ще получи поредно признание за дългогодишната си дейност на сцената. „Чушлетата“ ще бъдат удостоени с наградата „Глобални икони“ (Global Icon) по време на следващото издание на MTV Video Music Awards.

Събитието ще се проведе на 28 август в Нюарк, а водещи на церемонията ще бъдат музикалните звезди Джак Харлоу, Ники Минаж и LL Cool J.

През април Red Hot Chili Peppers издадоха своя последен засега албум – Unlimited Love. Освен че ще получат ценната награда, те ще бъдат и сред артистите, които ще свирят на живо на сцената на MTV Video Music Awards 2022. Сред останалите изпълнители са Maneskin, BLACKPINK, J Balvin, Lizzo и водещите Джак Харлоу и Ники Минаж.

Това обаче може и да не е единствената награда, която „чушлетата“ ще вземат във въпросната вечер. Те са сред номинираните в категорията за най-добра рок песен за парчето си „Black Summer“. А дали ще вземат и този приз, предстои да разберем.

През миналата година наградата „Глобални икони“ бе присъдена на друга голяма рок банда на нашето съвремие – Foo Fighters. Наградата отбелязва „изпълнител или група, чиято несравнима кариера, продължително въздействие и влияние са поддържали уникално ниво на глобален успех в музиката и извън нея, оставяйки незаличима следа в музикалния пейзаж“.

Любопитното около RHCP е, че през октомври те ще издадат втория си албум за 2022 година – Return of the Dream Canteen.

В свое изявление от бандата казват: „Тръгнахме да търсим себе си като групата, която по някакъв начин винаги сме били. Просто за удоволствие свирихме и научихме някои стари песни. Не след дълго започнахме мистериозния процес на изграждане на нови песни. Красива част от химията, която ни беше сприятелила стотици пъти по пътя“.

Red Hot Chili Peppers са активни от 80-те години на миналия век, като бандата има издадени вече 12 студийни албума. Антъни Кийдис и компания са носители на общо шест награди „Грами“.