Soundtrack.bg

Джеймс Франко ще изиграе Фидел Кастро в нов филм

Американският актьор Джеймс Франко ще изиграе култовия кубински лидер Фидел Кастро в нов филм, носещ името Alina of Cuba, съобщава Variety.

Историята на лентата се фокусира върху Алина Фернандес, която е незаконната дъщеря на Фидел от връзката му с Наталия Ревуелта. В ролята на Алина ще видим Ана Вилафанье, докато в Наталия ще се превъплъти Миа Маестро.

Интересното около Алина Фернандес е, че тя е отявлен критик на режима на своя баща Фидел. Самата Алина ще помогне за създаването на филма, действайки като консултант и дори присъствайки на снимачната площадка. Съобщава се, че тя дори е подкрепила идеята именно Джеймс Франко да влезе в ролята на Кастро.

Режисьор на Alina of Cuba ще бъде Мигел Бардем, а автори на сценария са Хосе Ривера и Нило Крус. Очаква се снимките да стартират в средата на този месец в Колумбия.

Джеймс Франко ще влезе в ролята на самия Фидел Кастро

Това ще бъде втора роля за Джеймс Франко, откакто срещу популярния актьор бяха заведени съдебни дела за сексуален тормоз от две негови студентки. През миналата година актьорът се съгласи на споразумение, според което той трябваше да изплати 2.2 милиона долара на жертвите. Другата му роля оттогава е във филма Me, You, режисьор на който е Били Аугуст.

Самият Франко не отрече обвиненията срещу него, практически признавайки, че са истина. В интервю той заяви, че „полага много усилия“, за да коригира своето поведение.

Алина Фернандес е на 10 години, когато разбира, че е дъщеря на самия Фидел Кастро. Тя обаче расте с неприязън към политическия му режим и е един от известните му критици. На няколко пъти е арестувана за опит за бягство от страната, като официално е обявена за дисидент, който няма право да пътува извън Куба. През 1993 година обаче тя успява да избяга в Испания, след което се мести да живее в Маями.