Soundtrack.bg

Netflix представя сериал, разказващ за спасяването на децата в тайландската пещера

Сигурно помните как светът се обедини трепетно през 2018 г., за да наблюдава с тревога и в крайна сметка с облекчение как дузина момчета от младежкия футболен отбор Wild Boars и техният треньор бяха спасени от наводнена пещера в Северен Тайланд. Сега сагата, която плени света, се насочва към Netflix в лимитираната серия Thai Cave Rescue.

Неразказаната перспектива на момчетата от отбора ще заемат централно място в новата поредица, която проследява тяхното пътуване до пещерите Там Луанг, което се превръща от забавно приключение в мащабна и критична спасителна операция.

Заснет изцяло в Тайланд от международна група режисьори, включително шоурънърите Майкъл Ръсел Гън и Дана Леду Милър (Designated Survivor), сериалът ще разнищи историите на момчетата и тези на техните семейства в продължение на шест епизода. Част от проекта са известни тайландски актьори, сред които Папанкорн „Beam“ Лекчхаремпо, който за съжаление почина през април. Той ще влезе в ролята на треньора на Wild Boars, който предвожда младите футболисти в пещерата.

През юни и юли 2018 г. футболен отбор на младшата асоциация на Тайланд беше спасен от пещерата Tham Luang Nang Non в провинция Чианг Рай в северната част на страната. Дванадесет членове на отбора на възраст от единадесет до шестнадесет години и техният 25-годишен помощник-треньор влязоха в пещерата на 23 юни след футболна тренировка. Малко след това обилни валежи частично наводниха пещерната система, блокирайки изхода им и ги хванаха дълбоко в капан.

Близо две седмици тайландските власти и спасители нямаха контакт с футболния отбор от деца. Впоследствие операцията е проведена успешно, а в нея участват над 10 000 души, включително 100 водолази и 2000 войници. Повече от един милиард литра вода е изпомпан от пещерите, за да може спасителната операция да бъде доведена до успех. За съжаление, двама от спасителите, членове на тайландските „тюлени“, умират вследствие на участието си в спасителната операция. Сред децата обаче няма жертви и всички са спасени, връщайки се при своите родители.

Soundtrack.bg

8 МАРТ

UNIVERSAL

ПРОМОЦИИ ЗИМА

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.