Soundtrack.bg

Вижте наелектризиращ първи тийзър на „Опенхаймер“ (ВИДЕО)

Вече можем да видим първи тийзър и първи кадри от следващия филм на режисьора Кристофър Нолан – „Опенхаймер“.

Лентата проследява процеса на работа на проекта „Манхатън“, оглавяван от учения Дж. Робърт Опенхаймер. Както е известно, това е екипът, който създава първата атомна бомба, променила завинаги човешката история в периода около Втората световна война.

В ролята на Опенхаймер влиза британският актьор Килиън Мърфи („Остри козирки“), който е един от любимците на Кристофър Нолан и се е снимал в няколко негови филма до момента. И до днес Опенхаймер е наричан „създател на атомната бомба“ – адското средство за масово унищожение, което води до капитулацията на Япония по време на войната.

От Universal избраха нетрадиционен начин да представят първия тийзър. Те го направиха под формата на live видео, което практически спира и тръгва отново и отново. То отброява и времето до премиерата на филма – 21 юли 2023 година.

Вижте го:

„Ти им даде силата да се самоунищожат“, казва глас. „Това го направи най-важният човек, живял някога.“

Във Великобритания тийзърът ще бъде показван преди новия хорър филм на Джордан Пийл – Nope, който ще дебютира в тамошните кина на 12 август.

Актьорският състав на „Опенхаймер“ определено е впечатляващ. Освен Килиън Мърфи, виждаме още имена като Робърт Дауни-джуниър, Мат Деймън, Емили Блънт, Флорънс Пю, Рами Малек и други. Кристофър Нолан на режисьорския стол пък е гаранция, че ни очаква истински блокбъстър, който ще ни остави „залепени“ за седалките в кино залата.

Говорейки за ролята, Килиън Мърфи каза: „Интересувам се от човека и какво (изобретяването на атомната бомба) прави с индивида. Механиката на това не е за мен – нямам интелектуалните способности да ги разбера, но тези противоречиви герои са очарователни.“

„Опенхаймер“ ще бъде първият филм на Кристофър Нолан с Universal, след като той се раздели със скандал с Warner Bros – студиото, което дълго време седеше зад мащабните му проекти. Е, остава да видим как това партньорство ще потръгне.

МРЪСНИ ПРИКАЗКИ – Пощенска кутия за приказки

Място Наречено Другаде – театър Борисова

СИМФОНИЧЕН СПЕКТАКЪЛ ВИВАЛДИ ЗАВИНАГИ

Свободно падащи истории