Soundtrack.bg
Роджър Уотърс

Роджър Уотърс се разсърди заради Drake и The Weeknd: Много по-важен съм от тях

Един от членовете на легендарните Pink Floyd Роджър Уотърс ясно даде да се разбере, че счита себе си за „много по-важен“ от съвременни звезди на поп музиката като Drake и The Weeknd.

Причина за гнева на британеца стана интервю, което той даде пред репортер на канадското издание Globe and Mail. Двамата разговаряха за турнето на Уотърс „This Is Not a Drill“. Въпросният репортер призна, че не е могъл да присъства на концерта на Роджър Уотърс, тъй като по това е бил пратен да отразява шоуто на The Weeknd, което се е състояло по същото време.

Това явно не се отрази добре на егото на Уотърс, който изригна с цяла тирада против съвременната поп музика.

Един от членовете на Pink Floyd заяви: „Нямам идея какво е The Weeknd или кой е това, защото вече не слушам кой знае колко музика. Хората ми казаха, че той е някаква голяма работа. Ами окей, пожелавам му късмет. Нямам нищо против него. Но няма ли как да се отрази негов концерт в една вечер, а някой от моите в друга?“

Уотърс заяви, че няма нищо лично против звезди като Drake и The Weeknd. Той обаче добави, че за него няма никакво значение кой артист колко слушания или гледания има в интернет.

„С цялото ми уважение към тях, аз съм много, много по-важен, отколкото те някога ще бъдат. Независимо колко милиарда слушания имат. В света се случват много по-съществени неща, които са от фундаментално значение за животите ни“.

От доста време насам Роджър Уотърс превръща политиката в основен мотив на своите концерти. Той призна, че по времето си в Pink Floyd той се е чувствал ограничен да бъде себе си. Музикантът е известен с това, че никога не се притеснява да изразява открито политическите си възгледи.

„Те винаги се опитваха да ме дърпат настрана от естествения ми инстинкт, който винаги е бил да говоря истината“.

МРЪСНИ ПРИКАЗКИ – Пощенска кутия за приказки

Място Наречено Другаде – театър Борисова

СИМФОНИЧЕН СПЕКТАКЪЛ ВИВАЛДИ ЗАВИНАГИ

Свободно падащи истории