Soundtrack.bg
Крисчън Бейл

Крисчън Бейл влиза във вселената на „Междузвездни войни“?

Скоро след като дебютира във вселената на Marvel, Крисчън Бейл може да се присъедини и към друг гигантски франчайз, също собственост на Walt Disney – „Междузвездни войни“.

Според непотвърдена информация на ентъртейнмънт медията Giant Freakin Robot, холивудската звезда преговаря за евентуален дебют в света на „Междузвездни войни“. Медията съобщава, че ако преговорите завършат с успех, той ще изиграе ролята на Старкилър (Starkiller).

Старкилър е персонаж, който е познат предимно на най-запалените фенове на „Междузвездни войни“. Той има водеща роля в играта The Force Unleashed, както и в последвалото продължение. Участва още в романи и комикси, част от Star Wars вселената.

Историята на Старкилър не е никак щастлива. Той е син на джедай, който е бил убит от самия Дарт Вейдър. Усещайки, че детето е чувствително към Силата, Вейдър го взима със себе си и го обучава да бъде негов личен ловец на глави, преследващ и отнемащ живота на джедаите в различните части на Галактиката.

Старкилър от вселената на „Междузвездни войни“

Може да се каже, че Старкилър е ученик на Дарт Вейдър, научавайки от него множество тайни за Силата и преследването на джедаи. С времето той се превръща в безпощаден убиец, когото никой не би искал да срещне по пътя си. В The Force Unleashed има различни епилози на играта. В един от тях Старкилър отново намира път към Светлата страна, а в друг – убива Вейдър и заема мястото му като дясна ръка на императора Дарт Сидиъс.

За самия Крисчън Бейл е известно, че не за първи път той е близо до участие в „Междузвездни войни“. Самият Бейл се определя като истински фен на поредицата, като в миналото той е бил един от вариантите да изиграе Анакин Скайуокър – роля, която в крайна сметка отива при Хейдън Кристенсен. Имаше вероятност той да се появи и във филма за Хан Соло, но тогава за конкретната роля е ангажиран Уди Харелсън. Е, остава да видим дали този път английският актьор все пак няма да влезе в голямото Star Wars семейство.