Soundtrack.bg
Уди Алън

Уди Алън призна, че ще направи един последен филм

Култовият кино режисьор Уди Алън призна, че най-вероятно ще направи един последен филм преди да се оттегли завинаги. Американецът е вече 86-годишен, а репутацията му бе сериозно наранена от обвиненията, че в миналото е насилствал сексуално седемгодишната си доведена дъщеря. Въпреки че това по никакъв начин не бе доказано, режисьорът също стана жертва на „кенсъл културата“.

По време на кариерата си Уди Алън успя да създаде огромен брой филми, някои от които вече са със статут на класика. Той обаче призна в онлайн интервю с актьора Алек Болдуин, че вече не изпитва същата тръпка от киното, както преди.

По време на интервюто с Болдуин Алън заяви: „Вероятно ще направя още един последен филм. Голяма част от тръпката изчезна. Преди, когато правех филми, посещавах различни кино салони в цялата страна. Сега правиш филм, той е на екран няколко седмици, а след това веднага отива на стрийминг или pay-per-view. Вече не е същото… вече не ми носи такова удоволствие.“

Уди Алън и Алек Болдуин добре се познават от доста време насам. Режисьорът работи с известния актьор в няколко от филмите си – Alice, To Rome with Love и Blue Jasmine.

Алън добави: „Вече не ми е чак толкова забавно да създавам филм и да го пускам по кината. Вече не съм сигурен как се чувствам по отношение на работата. Вероятно ще направя поне още един и ще видим какво ще реша тогава“.

По време на интервюто между Алек Болдуин и Уди Алън, нито един от двамата не засегна противоречивите теми, свързани с тях самите. Наскоро Болдуин бе в центъра на инцидент с гръмнало оръжие на снимачната площадка, което доведе до смърт на член на екипа. Алън от своя страна отдавна отрече обвиненията за сексуален тормоз, наричайки ги фалшиви. Режисьорът обаче сподели мнение, че според него кино индустрията върви на зле и не е както едно време.

МРЪСНИ ПРИКАЗКИ – Пощенска кутия за приказки

Място Наречено Другаде – театър Борисова

СИМФОНИЧЕН СПЕКТАКЪЛ ВИВАЛДИ ЗАВИНАГИ

Свободно падащи истории