Soundtrack.bg
топ гън

„Топ Гън: Маверик“ е вече най-успешният филм в кариерата на Том Крус

Продължението на „Топ Гън“ се превърна в най-успешният филм в кариерата на Том Крус. Поне от гледна точка на цифрите! Именно това ще разгледаме в следващите редове.

„Топ Гън: Маверик“ е продължение на „Топ Гън“ – един от най-популярните филми на Том Крус за всички времена. Откакто лентата бе пусната на кино екран в края на месец май, филмът успя да заработи 521.7 милиона долара на американския пазар и още 484.7 милиона извън страната. Така „Маверик“ се превърна в 50-ия филм в историята, успял да премине границата от 1 милиард долара в боксофиса.

Това означава, че продължението на „Топ Гън“ автоматично се превръща в най-успешният филм на Том Крус. Досега тази чест имаше „Мисията невъзможна: Разпад“ от 2018 година, който приключи времето си на кино екран с обща печалба от 791 милиона в боксофиса.

Любопитен факт е, че „Топ Гън: Маверик“ е едва вторият филм след края на Ковид-19 пандемията, успял да премине границата от 1 милиард. Досега това бе успял да стори единствено „Спайдър-мен: Няма път към дома“ на Marvel.

Цифрите на „Топ Гън: Маверик“ обаче ще продължат да нарастват. Филмът ще се задържи общо 120 дни на екран. Дори и сега, пет седмици след премиерата си, той продължава да постига отлични резултати. Само за последния уикенд е заработил почти 100 милиона долара в боксофиса. Това до известна степен се дължи и на факта, че доста зрители са го харесали и са пожелали да го гледат поне още един път. Според статистиката, това са около 16% от киноманите.

Режисьор на „Топ Гън: Маверик“ е Джоузеф Козински, а Том Крус се завърна в култовата си роля на кап. Пийт „Маверик“ Мичъл. Освен него, в актьорския състав на филма намираме още Дженифър Конъли, Вал Килмър, Майлс Телър, Джон Хам, Моника Барбаро, Люис Пулман, Джей Елис и други.

Имайки предвид успеха на втория „Топ Гън“, предстои да видим дали в бъдеще няма да видим и трети филм. Определено доста от феновете не биха отказали това да се случи.

МРЪСНИ ПРИКАЗКИ – Пощенска кутия за приказки

Място Наречено Другаде – театър Борисова

СИМФОНИЧЕН СПЕКТАКЪЛ ВИВАЛДИ ЗАВИНАГИ

Свободно падащи истории