Soundtrack.bg

Флорънс Пю се присъедини към екранизацията на „На изток от Рая“

Британската актриса Флорънс Пю вече е част от предстоящия лимитиран сериал, базиран върху класическия роман „На изток от Рая“ на писателя Джон Стайнбек. Екранизацията на книгата е проект на стрийминг платформата Netflix.

Около създаването на проекта има нещо наистина интересно. Първата адаптация на „На изток от Рая“ стана факт през 1955 година, когато с тази задача се зае знаменитият американски режисьор от гръцки произход Елия Казан. Тогава в една от главните роли бе ангажиран вече покойният Джеймс Дийн, оставащ и до днес сред символите на Холивуд.

Сега, почти 70 години по-късно, следващата екранизация на романа на Стайнбек, макар и под формата на сериал, ще бъде реализирана от внучката на Елия Казан – Зоуи. Тя ще влезе в ролята на сценарист и изпълнителен продуцент на проекта. Самата Флорънс Пю също е един от продуцентите на сериала.

Пред Deadline Зоуи Казан разкри, че английската актриса ще влезе в ролята на манипулативната съпруга Кати Еймс. Според нея Флорънс Пю е била една от най-добрите опции за този образ.

Флорънс Пю в ролята на Йелена във вселената на Marvel

„За първи път прочетох „На изток от Рая“ по време на тийнейджърските ми години. Веднаха се влюбих в романа“, разкри Зоуи Казан, добавяйки: „От този момент до днес, винаги съм мечтаела да адаптирам книгата на Стайнбек.“

И допълни: „Повече от всичко, исках да дам пълна експресивност на невероятната антигероиня на романа – Кати Еймс. Флорънс Пю е нашата мечтана Кати. Не мога да си представя по-вълнуваща актриса, която да вдъхне живот на този персонаж“.

Зоуи Казан смята, че от креативна гледна точка, това е връх в нейната кариера.

„Писането на сценария за този сериал през последните две години е креативният връх в кариерата ми. Надявам се, че със съдействието на нашите партньори от Netflix, ще успеем да запознаем аудиторията от 21 век с тази история“.

МРЪСНИ ПРИКАЗКИ – Пощенска кутия за приказки

Място Наречено Другаде – театър Борисова

СИМФОНИЧЕН СПЕКТАКЪЛ ВИВАЛДИ ЗАВИНАГИ

Свободно падащи истории