Soundtrack.bg

Момичето на Бонд Леа Сейду стана част от „Дюн“ 2

Актрисата от филмите за Джеймс Бонд Леа Сейду се присъедини към продължението на sci-fi епоса „Дюн“ на режисьора Дени Вилньов. Първият филм, базиран на романа на Франк Хърбърт, дебютира на голям екран през миналата година. Той бе приет със страхотни оценки от публиката, а вече очакваме и продължението.

Deadline съобщи, че 36-годишната актриса е приела ролята на героинята Лейди Марго Фенринг, която в „Дюн“ е член на организацията Сестринство на магьосниците. Така Сейду се присъединява към вече звездния актьорски състав на филма, част от който са имена като Тимъти Шаламе, Зендея, Ребека Фъргюсън, Джош Бролин, Флорънс Пю, Хавиер Бардем, Дейв Баутиста, Остин Бътлър и др.

През миналия месец бе съобщено, че част от „Дюн“ 2 ще стане и легендарният актьор Кристофър Уолкън, който ще поеме ролята на Император Шадам IV – още един много важен герой в цялата история.

Леа Сейду доби по-широка популярност с ролите си във филмите за Джеймс Бонд, но и участва в проекти като „Синият е най-топлият цвят“ и „Това е само краят на света“.

Работата по продължението на „Дюн“ започна още през април. Дени Вилньов отново ще бъде не само режисьор на филма, но също така сценарист и продуцент.

Говорейки за „Дюн“ 2, Вилньов сподели пред медиите: „Не мога да кажа нищо за филма. Не обичам да говоря за проектите си, докато все още работя по тях. Очаквам обаче това отново да бъде едно от най-големите предизвикателства в моята кариера. Вторият филм ще бъде дори по-комплексен от първия“.

Иначе феновете на младата звезда Зендея ще останат доволни от „Дюн“ 2. Още преди време Вилньов потвърди, че тя ще има далеч по-голяма роля, сравнено с първия филм, където минутите ѝ на екран бяха ограничени. Иначе Тимъти Шаламе отново ще остане централната фигура в сюжета в ролята на Пол Атреидски.

„Дюн“ 2 се очаква на кино екран през месец октомври 2023 година. Първият филм получи шест номинации за „Оскар“, включително за най-добра кинематография и най-добри визуални ефекти. „Дюн“ успя да спечели повече от 400 милиона долара в световния боксофис.