Soundtrack.bg
Oasis

Лиъм Галахър призна, че не е виждал брат си Ноуъл от 10 години

Британската рок легенда Лиъм Галахър призна, че не е виждал брат си и колега от великите Oasis Ноуъл от около 10 години. Колкото и шокиращо да звучи това, имайки предвид, че те все пак са семейство.

Иконите на брит поп жанра се разделиха през 2009 г. и въпреки безбройните слухове за предстоящото събиране на групата, братята Галахър все още не са скарани и дори не си говорят.

В ново интервю за Esquire, Лиъм разкри: „Последният път, когато видях Ноуъл, беше на футболен мач преди около 10 години. Срамота е, нали?“

„Добрите времена са повече от лошите“, добави той. „Мисля, че е най-добре просто да го оставим така.”

Относно перспективата за събиране на Oasis, моето е мечта на феновете, Лиъм Галахър добави: „Харесва ми да мисля, че Oasis ще се съберат отново, но не тази седмица“.

„Вратата е отворена за всичко. Не бих се изненадал дори ако извънземните кацнат утре на Земята. Няма да се учудя, ако вече са тук. Не бих се учудил, ако Бог ходи сред нас. Не бих се изненадал от нищо на този свят“.

Миналата година Лиъм и Ноуъл регистрираха съвместна филмова продуцентска компания за издаването на документалния филм Oasis Knebworth от 1996 г., който впоследствие се превърна в най-касовия документален филм за 2021 г.

Oasis са една от най-успешните по-съвременни банди в британската музика. Те имат осем първи места за най-добри албуми във Великобритания, а продадените от тях албуми са повече от 70 милиона. Групата е формирана от братята Галахър в родния им Манчестър, но през 2009 година те за пореден път се скараха, но този път явно окончателно. Имат издадени седем студийни албума, последният от които е Dug Out Your Soul от 2008 година. В момента и двамата братя имат нови групи, с които продължават да създават нова музика и да радват феновете си. А дали някога Oasis ще се съберат? Ние не бихме се надявали това да се случи.