Soundtrack.bg
Тоби Магуайър

Тоби Магуайър влиза в ролята на иконата Чарли Чаплин

Свикнали сме да гледаме Тоби Магуайър като Спайдър-мен, но сега американският актьор ще влезе в напълно различна роля – тази на един от най-великите артисти на всички времена Чарли Чаплин.

Магуайър влиза в каста на лентата „Вавилон“ на режисьор Деймиън Шазел, когото познаваме от грандиозния му успех с филма „Ла Ла Ленд“. Доскоро знаехме, че Магуайър е част от проекта, но не знаехме с каква роля. Това обаче бе обявено по време на събитието CinemaCon в Лас Вегас – той ще бъде Чаплин.

„Вавилон“ е историческа драма, като действието във филма ще се състои през 20-те години на миналия век. Това е ключов период в историята на индустрията,  по време на който се преминава от нямо кино към филми с говор. Водещите звезди във „Вавилон“ ще бъдат Брад Пит и Марго Роби, но имена като Тоби Магуайър, Джон Гилбърт и Клара Боу също са част от актьорския състав. Един от интересните участници във филма е и музикантът Flea от култовата рок банда Red Hot Chili Peppers.

Брад Пит ще бъде една от големите звезди във „Вавилон“ на Деймиън Шазел

Това ще бъде петият филм на Деймиън Шазел в кариерата му до този момент. До момента той е работил по La La Land, Guy And Madeline On A Park Bench, Whiplash и First Man. Той е носител на „Оскар“ за най-добър режисьор за „Ла Ла Ленд“ с Райън Гослинг и Ема Стоун.

„Вавилон“ се очаква на голям екран в края на тази година, като се очаква филмът да обере и множество награди впоследствие, включително и „Оскар“-и.

Колкото до Тоби Магуайър, той остава любим Спайдър-мен на голяма част от комиксовите фенове. През миналата година той триумфално се завърна в ролята на Питър Паркър в касовия „Спайдър-мен: Няма път към дома“, заедно с друг от предишните „Спайди“ – Андрю Гарфийлд. Появата им във филма предизвика екстаз сред публиката.