Soundtrack.bg
Амбър Хърд

Повече от 2 милиона се подписаха Амбър Хърд да бъде уволнена от „Аквамен“

Увеличава се натиска над Warner Bros. Амбър Хърд да бъде отстранена от продължението на „Аквамен“. Не е тайна, че доста хора заеха страната на Джони Деп в шумното дело между него и бившата му съпруга. Двамата се обвиняват един друг в упражняване на насилие, като се надяваме, че в рамките на делото истината ще излезе наяве.

Самият Деп сподели мнение, че каквото и да реши съдът, кариерата му вероятно е приключила. Немалко хора обаче смятат, че Амбър Хърд е в основата на всичко, а обвиненията ѝ към актьора са изфабрикувани. Поради това те настояват Хърд да бъде уволнена от предстоящото продължение на „Аквамен„, където тя играе Мера – любовният партньор на протагониста Артър Къри.

Проблемът е, че „Аквамен“ 2 вече е заснет, а снимките приключиха още януари. Това означава, че на режисьора Джеймс Уан евентуално ще му се наложи да „реже“ сцени с Хърд, ако бъде взето решение тя да бъде уволнена от филма.

Амбър Хърд
Амбър Хърд и Джейсън Момоа в „Аквамен“

Онлайн вече има петиция, където се събират подписи за уволнението на актрисата. Към момента повече от два милиона души са се подписали в подкрепа на подобен ход. Авторите на петицията заявяват, че целта е да се съберат три милиона подписа, което към момента изглежда доста вероятно. Те посочват, че според тях Амбър Хърд е на мисия да разруши кариерата на Джони Деп в Холивуд, откакто двамата се разведоха през 2017 година.

Създателката на петицията Джеан Ларсон пише: „Вземете правилното решение. Махнете Амбърд Хърд от „Аквамен“ 2.“

Ларсон посочва примери за домашно насилие, упражнено от Амбър Хърд, включително удари в лицето на Джони Деп и добре познатата случка, при която част от пръста на актьора бе отрязана след хвърлена бутилка от водка.

Според някои информации, Warner Bros. вече са взели отношение спрямо Амбър Хърд, като тя ще има по-малко от десет минути екранно време в „Аквамен“ 2. Някои журналисти обаче посочват, че това е техническо решение, което няма нищо общо със скандала между нея и Деп.