Soundtrack.bg
Space Force

Netflix дръпна шалтера на ситкома Space Force

Търпението на Netflix по отношение на ситкома Space Force се изчерпа, тъй като стана ясно, че сериалът е спрян след само два сезона.

Създаден от Грег Даниелс и звездата от „Офисът“ Стив Карел, който дори изпълнява главната роля в него, Space Force трябваше да се превърне в един от следващите най-обичани ситкоми в света. Качеството на сериала обаче не бе на очакваното ниво, особено по отношение на хумора. Някои зрители отбелязаха, че във втори сезон има известно подобрение, но въпреки това стрийминг платформата взе решение да прекрати съществуването му.

Дебютът на Space Force съвпадна със създаването на реална организация с подобна цел под президентството на Доналд Тръмп. И ако идеята бе наистина свежа, ставайки дума за изцяло нов клон на американската армия, изпълнението не бе на очакваното ниво. Не помогна и участието на фигури като Стив Карел, Джон Малкович, Бен Шварц, Диана Силвърс, Джими Янг, Лиса Кудроу и други.

Първият сезон на Space Force получи одобрение от едва 39% от критиците в Rotten Tomatoes. Въпреки подобрението в сезон 2, сериалът няма да получиш шанс да продължи съществуването си.

Грег Даниелс е създател и на „Офисът“, където той работи с рядко срещан успех със Стив Карел. Двамата се опитаха да пренесат тази химия и в Space Force, създавайки нов ситком за работното място, но този път не им се получи. В момента обаче Даниелс работи и по други проекти с Netflix, сред които анимационните комедии Bad Crimes и Exploding Kittens.

Така Netflix продължава да не изпитва никаква милост към голяма част от своите продукции. И докато феновете са съгласни някои неуспешни сериали да бъдат спрени, то при други те определено имат известни възражения. Само през тази година стрийминг платформата „дръпна шалтера“ на продукции като Pretty Smart, Archive 81 и On the Verge. Напоследък Netflix бележи отлив на абонати, а според някои, една от причините е липсата на достатъчно качествено съдържание и спирането на такова.