Soundtrack.bg

Първи поглед над Наоми Аки като Уитни Хюстън

Актрисата Наоми Аки бе избрана да изиграе великата Уитни Хюстън в предстоящия биографичен филм I Wanna Dance With Somebody. А вече можем да видим първи нейн кадър в ролята.

Няма спор, че Уитни Хюстън е една от най-успешните R&B, поп и соул изпълнителки на всички времена. Тя има седем поредни сингъла под № в чарта Billboard Hot 100, като е носител и на шест награди „Грами“. Член е на Rhythm and Blues Hall of Fame и Rock and Roll Hall of Fame, а албумите ѝ са достигнали над 200 милиона продажби.

За съжаление, Уитни си отиде от този свят на 11 февруари 2012 година, все още ненавършила 50 години.

Беше съвсем нормално в даден момент да се появи филм за американската музикална икона. 29-годишната британка Наоми Аки бе избрана за ролята на Уитни. До този момент тя е участвала в успешни сериали като Doctor Who и The End of the F***ing World, както и в един от филмите от поредицата „Междузвездни войни“ – „Възходът на Скайуокър“.

Ето и как ще изглежда Наоми Аки в ролята на Уитни Хюстън:

Режисьор на I Wanna Dance With Somebody ще бъде Каси Лемънс, докато автор на сценария е Антъни МакКартън, който е работил по биографичния филм за Queen „Бохемска рапсодия“.

Продуцентът на лентата Клайв Дейвис заяви в интервю пред USA Today, че целият екип е бил впечатлен от Наоми Аки по време на прослушването за ролята. „Останахме много впечатление как тя успя да „улови“ личността на Уитни.“

Той разкри, че Наоми Аки няма да пее, а във филма ще бъде използван автентичния глас на Уитни Хюстън. Дейвис призна, че би било невъзможно за която и да е актриса да се справи със задачата да имитира Уитни в нейното пеене. Той обеща, че I Wanna Dance With Somebody ще бъде една „реалистична и откровена история“ за живота на покойната певица.