Soundtrack.bg
Mary J Blige

Billboard награждава Mary J Blige като икона на музиката

R&B легендата Mary J Blige ще получи престижната Icon Award на Billboard за цялостен принос в света на музиката. Това ще се случи на предстоящата церемония на 15 май, където се очаква тя да се отчете пред публиката и с изпълнение на живо. Събитието ще се проведе в една от най-знаковите зали в САЩ – MGM Grand Garden Arena в Лас Вегас.

Една от целите на Icon Award е да признае успехите, които популярни музиканти са постигнали в чартовете на Billboard през годините. В миналото тази награда е получавана от артисти като Стиви Уондър, Принс, Дженифър Лопес, Селин Дион, Шер, Джанет Джаксън, Марая Кери, Пинк и много други.

Разпространявайки официално изявление за оказаната ѝ чест, Mary J Blige каза следното: „Кариерата ми бе толкова невероятно и неочаквано пътешествие, което включваше много завои в пътища, които никога не бих могла да си представя – актьорско майсторство, продуциране, стартиране на бизнес и сега дори собствен музикален фестивал.“

Тя добавя: „През всичко това, винаги по един или друг начин се връщах към първата си любов – музиката. Да бъда призната по този начин, в този момент, с наградата Icon Award на Billboard Music Awards, е невероятна чест и аз наистина се чувствам смирена.“

През месец февруари 51-годишната звезда представи своя 14-и студиен албум, носещ името Good Morning Gorgeous. В него има колаборации с артисти като Anderson .Paak, DJ Khaled, Fivio Foreign и Usher.

Кариерата на Mary J Blige е истински пример за успех. Тя е носител на цели девет награди „Грами“, както и на десет от Billboard Music Awards. Два пъти е била номинирана за „Оскар“ – за актьорска игра и песен, като има и четири номинации за „Златен глобус“. Billboard обяви парчето ѝ „Be Without You“ за най-успешната R&B песен на всички времена, а през миналата година тя бе номинирана и за приемане в Rock and Roll Hall of Fame.