Soundtrack.bg

DJ Jazzy Jeff защити публично Уил Смит: Той е просто човек

Някогашният музикален партньор на Уил Смит DJ Jazzy Jeff е една от малкото познатите фигури от поп културата, които защитиха публично актьора след скандалната му проява на „Оскарите“ и шамара, който той нанесе на комика Крис Рок.

В същата вечер Смит спечели първия си „Оскар“ за филма „Методът Уилямс“, но впоследствие Академията му забрани да посещава нейни събития за период от десет години. Самият актьор разпространи изявление, че се срамува от постъпката си спрямо Рок, въпреки мнението на някои хора, че той е защитил честта на своята съпруга Джейда Пинкет Смит. Той също така обяви, че прекратява членството си в Академията за филмови изкуства.

DJ Jazzy Jeff е човекът, с когото Уил Смит стартира своята хип-хоп кариера преди доста години, като двамата дори имат две награди „Грами“. По време на събитие в Чикаго Jazzy Jeff защити своя добър приятел и каза следното: „Не го изкривявайте така, сякаш това е нещо, с което той се гордее. Това беше липса на достатъчно добра преценка в ситуацията, разбирате ли?“

Диджеят добави: „Мога да дам за пример 50 други пъти, когато е трябвало да удари някого, но не го е направил. Така че, за да има пропуск в преценката, той е преди всичко човек. И мисля, че голяма част от критиките идват от хора, които не мислят, че хора като Уил са просто човешки същества“.

Последствията за Уил Смит в професионален план обаче тепърва започват и ще видим докъде ще ескалира ситуацията. Най-голямата стрийминг платформа Netflix се отказа от проекта Fast and Loose, който те разработваха заедно с новия носител на „Оскар“. Същовременно от Apple отказват коментар дали ще продължат с планираното пускане на драмата Emancipation, която разказва за периода на робството и е вече в етап на пост-продукция. Някои източници съобщават, че на пауза е поставен и проектът за четвърти филм от комедийната екшън поредица „Уил Смит“.