Soundtrack.bg

За първи път и за Украйна – синът на Джон Ленън изпя „Imagine“ (ВИДЕО)

Джулиън Ленън, син на покойния член на The Beatles Джон Ленън, бе дал обещание – че никога няма да изпее публично една от най-култовите песни на своя баща „Imagine“. Сега обаче той промени мнението си, а причина за това стана войната в Украйна.

Самият Джулиън Ленън също е певец, подобно на баща си, но очевидно без неговите успехи на музикалната сцена. Името му обаче е достатъчно, за да предизвиква интереса на публиката всеки път, когато попадне в публичното пространство. Както този път.

Изпълнението на „Imagine“ стана част от инициативата в социалните медии Stand Up For Ukraine, дело на Globan Citizen, чиято цел е да събере средства за бедстващите хора в Украйна в резултат на руската инвазия. В Twitter Джулиън Ленън написа следното: „Като човек и като артист се чувствах принуден да отговоря по най-значимия начин, който мога. Така че днес, за първи път ще изпълня публично песента на баща ми „IMAGINE“.

Видеото на изпълнението показва Джулиън Ленън и китариста Нуно Бетенкур седнали в тъмна стая, осветена само от свещи. Камерата снима двамата, докато изпълняват „Imagine“, позволявайки на текста и значението на песента да заблестят.

Като певец Джулиън Ленън има издадени седем албума, последният от който, носещ името Jude, бе представен пред тази година. Той се занимава активно и с фотография, както и с множество инициативи в сферата на филантропията. През 207 година той създаде фондацията WhaleDreamers, целяща се да помогне в битката за опазване на околната среда.

Доста лица от музикалната индустрия вече подкрепиха Украйна в битката с руската мечка. Рок легендите Pink Floyd дори представиха нова песен, която записаха в колаборация с украинския певец Андрий Хлюнюк. Двама от членовете на бандата Дейвид Гилмор и Ник Мейсън представиха композицията „Hey Hey Rasie Up“. По същото време самият Хлюнюк прекъсна турнето си в САЩ и се върна в родината си, записвайки се като доброволец в армията в защита на украинската земя.