Soundtrack.bg
Ози Озбърн

Ози Озбърн завърши работата по новия си албум

Една от големите хеви метъл легенди Ози Озбърн потвърди чрез пост в социалните мрежи, че е завършил работата по следващия си албум. Той ще бъде под №13 за Принца на мрака, поне що се отнася до соловите му проекти.

В пост до феновете Ози написа: „Толкова съм щастлив да уведомя всички, че завърших новия си албум тази седмица и го предадох на моя лейбъл Epic Records. Ще споделя цялата информация за албума и предстоящото му издаване с вас през следващите няколко седмици.“

Както и при предишния албум на Ози Озбърн – Ordinary Man от 2020 година, легендарният фронтмен на Black Sabbath е събрал екип от страхотни музиканти, които се включват в проекта. Сред тях са колегата му от Sabbath Тони Айоми, Ерик Клептън, Джош Хом от Queens of the Stone Age, Майк МакКрийди от Pearl Jam и дългогодишният китарист на Ози Зак Уайлд. Част от проекта са още барабанистът на Red Hot Chili Peppers Чад Смит, басистът на Metallica Робърт Трухильо и басистът на Guns N’ Roses Дъф МакКагън.

Говорейки в подкаста на Крис Джерико, Чад Смит от RHCP призна, че преди пандемията е имало разговори някои от песните в албума да се изпълнят пред публика. Той каза следното: „Надявам се, че Ози ще стане по-силен. Той е много горд и иска да бъде там, правейки своето нещо и го разбирам на 100 процента. Надявам се някой ден просто да изсвиря някоя от тези песни. Би било страхотно. Той е най-добрият, човече.“

Предишният солов албум на Принца на мрака Ordinary Man от 2020 година не бе никак лош. Участие в него взеха имена като сър Елтън Джон и Слаш, а както и сега – Чад Смит и Дъф МакКагън. Изненадващо в албума се озоваха и хип-хоп звездите Post Malone и Травис Скот, което бе доста неочаквано. Повечето музикални критици го оцениха позитивно, макар и далеч от бъдеща класика.