Soundtrack.bg

Фондацията на Metallica осигури 500 хиляди долара за украинските бежанци

Една от най-големите музикални банди на планетата Metallica направи голямо дарение в размер на 500 000 долара, насочено към бежанците от войната в Украйна. Американските траш метъл легенди сториха това чрез създадената от тях фондация All Within My Hands.

От фондацията разпространиха съобщение, че сумата ще бъде дарена на организацията World Central Kitchen, която в момента осигурява храна на хората, принудени да напуснат Украйна след руската инвазия.

Барабанистът на Metallica Ларс Улрих заяви от името на фондацията: „Работата, която шеф Жозе Андрес и отдадените готвачи на World Central Kitchen вършат на фронтовата линия в хуманитарна криза не е нищо друго, освен невероятна“.

Улрих добавя: „Ние сме вдъхновени, смирени и извънредно горди да подкрепяме техните екипи, които в момента се намират в шест европейски държави, обслужващи милионите украинци, които бяха принудени да напуснат домовете си“.

В своето изявление Ларс Улрих казва още: „World Central Kitchen представлява всичко онова, което Metallica и All Within My Hands подкрепя, осигурявайки храна на нуждаещите се с надежда и достойнство в цял свят“.

World Central Kitchen е основана от шеф Жозе Андрес, за да предоставя „храна в отговор на хуманитарни, климатични и обществени кризи“.

От Metallica заявиха, че биха искали да съберат още повече пари за каузата, като новата цел е сумата от 1 милион долара през следващите два месеца. За да помогнат за постигането на целта, Metallica продават нова тениска, проектирана от художника Andrew Cremeans. Всички приходи ще бъдат от полза за кампанията #ChefsForUkraine на World Central Kitchen.