Soundtrack.bg

Вижте трейлър на сериала на Дани Бойл за Sex Pistols (ВИДЕО)

Вече можем да видим първи трейлър на предстоящия сериал на Дани Бойл за пънк титаните Sex Pistols – сериал, който ще заинтригува не само британската публика, това е сигурно.

Шоуто носи името Pistol и е разработено за две от големите стрийминг платформи Disney+ и Hulu. Сериалът е създаден и написан от Крейг Пиърс, а в ролята на режисьор е привлечен един от най-големите британски творци на своето поколение Дани Бойл. Историята на Sex Pistols ще можем да проследим в рамките на шест вълнуващи епизода, а премиерата е насрочена за 31 май.

Като основен материал на Pistol ще бъдат използвани мемоарите на китариста Стийв Джоунс, носещи името Lonely Boy: Tales From A Sex Pistol. В ролите ще видим Луис Партридж като Сид Вишъс, Тоби Уолъс като Стийв Джоунс, Ансън Буун като Джони Ротън, Джейкъб Слейтър като Пол Куук и други. Талула Райли ще се включи като знаменитата дизайнерка Вивиан Уестууд, а Закари Голдман ще има роля като друг знаменит музикант – Били Айдъл.

Вижте и първия трейлър на Pistol, в който един от членовете на групата казва, че „монархията е откраднала тяхното бъдеще“:

В синопсиса на сериала можем да прочетем следното: „Яростната, бушуваща буря в центъра на тази революция са Sex Pistols, а в центъра на този сеирал е основателят и китарист на бандата Стийв Джоунс.“

„Забавното, емоционално и на моменти сърцераздирателно пътуване на Джоунс ни води през калейдоскопичен разказ за три от най-епичните, хаотични и разпръснати от слуз години в историята на музиката. Това е историята на група от петнисти, шумни деца от работническата класа „без бъдеще“, които разтърсиха скучнoто, корумпирано статукво до основата му, заплашиха да свалят правителството и промениха музиката и културата завинаги“.

В едно от интервютата си актьорът Ансън Буун казва: „Това е историята на аутсайдера. Мисля, че това винаги ще бъде история, която си струва да се разкаже и никога няма да е уместна“.