Soundtrack.bg
оби-уан

Сериалът за Оби-Уан ще дебютира с два епизода

Феновете на „Междузвездни войни“ имат поводи за радост, защото ще могат да гледат не един, а два епизода на предстоящия сериал за Оби-Уан Кеноби при неговия дебют в платформата Disney+.

Това стана ясно по същото време, когато разбрахме, че премиерата на шоуто е изместена с два дни напред във времето – вместо на 25 май, продукцията ще дебютира на 27 май.

Всичко това бе обявено от самия Юън МакГрегър, който години по-късно отново влиза в ролята на Оби-Уан Кеноби – един от най-великите джедаи на всички времена. По време на краткото си изявление актьорът благодари на феновете за всичката любов, която екипът на сериала получава още преди премиерата му.

Действието в „Оби-Уан Кеноби“ се развива години след събитията в Епизод III – „Отмъщението на ситите“, отбелязал създаването на Империята и издигането във власт на ситския лорд Дарт Сидиъс. В същото време джедайският орден е унищожен, а самият Оби-Уан е принуден да се скрие в изгнание на планетата Татуин, където държи под око малкия Люк Скайуойър. От това, което видяхме, Империята не е забравила за него и останалите джедаи, изпращайки специални отряди („инквизиторите“) по петите им, за да бъдат те заличени веднъж завинаги.

Разбира се, един от основните акценти в сериала ще бъде завръщането на Хейдън Кристенсен в ролята на Дарт Вейдър. Появи се информация, че в „Оби-Уан Кеноби“ дори има дуел между него и Оби-Уан, като със сигурност се надяваме, че това е истина. Както знаем, именно Оби-Уан е джедаят, отговорен за превръщането на Анакин Скайуокър в Дарт Вейдър след зрелищната им битка в края на Епизод III.

Епизодите на „Оби-Уан Кеноби“ ще бъдат режисирани от Дебора Чоу, която вече дебютира във вселената на „Междузвездни войни“ с работата си в супер успешния „Мандалорецът“. Автор на сценария е Джоби Харолд, а самият Юън МакГрегър е един от продуцентите на проекта.

Припомнете си и трейлъра на „Оби-Уан Кеноби“: