Soundtrack.bg

Продуцентът на „Оскарите“ помислил, че Уил Смит и Крис Рок разиграват скеч

За случилото се между Уил Смит и Крис Рок на последните „Оскари“ все още се говори. Както е известно, спечелилият статуетка Смит направи нещо напълно неочаквано, след като излезе на сцената и зашлеви шамар на говорещия Рок. Причина за това е шега, която комикът си направи с неговата съпруга Джейда Пинкет Смит и по-конкретно загубата ѝ на коса заради заболяването алопеция.

Ден по-късно Уил Смит официално се извини за постъпката си, а много хора призоваха Академията да му отнеме „Оскар“-а за най-добра мъжка роля за филма „Методът Уилямс“.

Продуцентът на „Оскарите“ Уил Пакър призна в интервю пред „Добро утро, Америка“, че първоначално е помислил, че двамата актьори разиграват някакъв скеч пред публиката.

„Помислих, че това е някаква шега, която Уил и Крис си разиграват, без ние да знаем. Изобщо не се притесних, защото смятах, че е част от всичк оостанало. Когато Уил тръгна към него, бях сигурен, че ще се случи нещо забавно, защото това е в тяхната природа. Казах си – „Окей, нека видим какво ще стане“.

Пакър призна, че полицаите, които са присъствали на церемонията, са били готови да арестуват Уил Смит, обвинявайки го в нападение. Самият Крис Рок пък отказа да подаде оплакване срещу колегата си, което със сигурност щеше да доведе до негов арест“.

Продуцентът призна, че Крис Рок е започнал да импровизира с шегите си на сцената, като включително тази за Джейда Пинкет Смит не е била част от сценария. В нея Рок се пошегува, че Пинкет Смит ще се снима в продължението на филма „Редник Джейн“, за който актрисата Деми Мур обръсна главата си преди години.

В първото си изявление след церемонията Крис Рок призна, че все още се опитва да осмисли случилото се между него и Уил Смит на „Оскарите“. Повечето хора обаче останах впечатлени от начина, по който комикът запази самообладание и успя да довърши работата си на сцената.