Soundtrack.bg

Уил Смит разпространи официално извинение за постъпката си

Каква нощ само за Уил Смит! Да удариш човек в ефир по време на едно от най-гледаните събития в света, а малко след това да спечелиш първия си „Оскар“ – със сигурност не му е било скучно!

Американският актьор грабна първа статуетка в кариерата си при третата си номинация. Смит спечели приза в категория „Най-добра мъжка роля“ за образа на тенис треньора Ричард Уилямс във филма „Методът Уилямс“.

По време на церемонията обаче той леко превъртя, удряйки шамар на комика Крис Рок заради шега, отправена към съпругата му Джейда Пинкет Смит.

Часове след това звездата от „Мъже в черно“ използва социалните мрежи, за да представи своето извинение. То бе насочено и към самия Крис Рок, който мъжки пое шамара и продължи участието си в церемонията.

Той написа: „Шегите за моя сметка са част от работата, но шегата за медицинското състояние на Джейда беше твърде тежка за мен и реагирах емоционално“, написа той. „Бих искал публично да ти се извиня, Крис. Прекрачих линията и сгреших. Смутен съм и действията ми не са показателни за мъжа, който искам да бъда. Няма място за насилие в свят на любов и доброта.“

Миймовете след случилото се на „Оскарите“ заваляха един след друг

В своето изявление Уил Смит добавя: „Насилието във всички форми е отровно и разрушително.“

Той също така включи в изявлението си си извинение към Академията, продуцентите на шоуто, всички присъстващи и всички, които са гледали по света“, както и семейството на тенис звездите Винъс и Серина Уилямс и тези, които участват във филма, за който той спечели наградата си за най-добър актьор.

Уил Смит завърши: „Дълбоко съжалявам, че поведението ми е почернило това, което иначе е било прекрасно пътуване за всички нас.“

Иначе Академията обяви, че е стартирала „формално разследване“ на случилото се, но надали това ще доведе до нещо съществено в края на деня.