Soundtrack.bg
red hot chili peppers

Чуйте красивия нов сингъл на Red Hot Chili Peppers (АУДИО)

За рок музиката винаги е добра новина когато титаните от Red Hot Chili Peppers представят нова продукция. Сега бандата от Калифорния ни представи парчето „Not The One“, част от предстоящия им нов студиен албум Unlimited Love.

Групата отново работи с култовия китарист Джон Фрушанте, а „Not The One“ ни дава представа какво можем да очакваме след завръщането на талантливия музикант. През февруари Фрушанте свири с RHCP за първи път от 13 години, а събитието се превърна в повод за почерпка за истинските фенове на бандата.

„Not The One“ ни дава надежда, че предстоящият „Unlimited Love“ ще ни предложи възможно най-доброто от Red Hot Chili Peppers. Песента е доста меланхолична и е трети засега сингъл от новия албум. Тук трябва да отбележим, че продуцент на албума ще бъде легендарният Рик Рубин, работил с редица от най-великите артисти в историята. Предишните две парчета от тавата бяха „Black Summer“ и „Poster Child“.

Чуйте „Not The One“:

Това ще бъде 12-ият студиен албум в дискографията на Red Hot Chili Peppers. През лятото бандата ще го представи пред публика с голямо турне, включително в Европа. Най-близо до България RHCP ще наминат на 15 юни, когато ще изнесат концерт в унгарската столица Будапеща. Предишният си албум групата издаде през 2016 година – The Getaway.

Започвайки да пишат следващия си албум, Антъни Кийдис и Флий не бяха доволни от прогреса си, което доведе до идеята Джон Фрушанте да се завърне в групата и да замени тогавашния китарист Джон Клингхофър. Така през декември 2019 година RHCP официално обявиха, че Джон Фрушанте се завръща в групата, което пък зарадва сериозно феновете.

Red Hot Chili Peppers са банда с колосален успех в рок музиката. Американците държат рекорда за алтернативна група с най-много сингли под №1 – 13, както и най-много поредни седмици под №1 в Billboard. Носители са на шест награди „Грами“, а през 2012 година бяха приети в Залата на славата.