Soundtrack.bg

Заради войната – руснаците останаха без новия „Батман“

Русия вече е обществен враг №1 в света заради инвазията в Украйна, а санкциите срещу тази страна продължават от всички възможни посоки.

Разбира се, най-сериозни са икономическите такива, но и в света на ентъртейнмънт индустрията също се стараят да не остават по-назад. Пример за това е корпорацията Warner Bros., които решиха да изтеглят новия филм за Батман от кината в Русия. Филмът на режисьора Мат Рийвс трябваше да дебютира на руска земя тази седмица, но това няма да се случи. По този начин Warner Bros. последваха примера на Walt Disney и Sony, които също обявиха, че спират новите си проекти от излъчване в Русия.

Говорител на Warner Bros. заяви: „В духа на хуманитарната криза в Украйна, WarnerMedia спира излизането на своя филм „Батман“ в Русия. Ще продължим да наблюдаваме ситуацията и нейното развитие. Надяваме се на бързо и мирно разрешаване на тази трагедия.“

„Батман“, с участието на Робърт Патинсън в ролята на Брус Уейн, трябваше да бъде представен с премиера на 3 март в Русия като част от глобалното разпространение на филма. Други предстоящи филми на Warner Bros., планирани за пускане в Русия, но които вероятно няма да бъдат излъчени, са новият „Фантастични животни“ от вселената на „Хари Потър“ и анимационният DC League of Super-Pets.

Разбира се, това няма как да се отрази на представянето в боксофиса на филма. Русия е наистина голям пазар, като пример за това е последният „Спайдър-Мен“ филм на Marvel, който реализира печалба от почти 45 милиона долара на руския пазар. Остава да видим дали и други големи компании и филмови студиа няма да последват примера на Warner Bros.

Друг от новите филми, които руснаците няма да могат да гледат, е „Морбиус“ с участието на Джаред Лето в главната роля. Този филм е разработен от Sony, но компанията вече потвърди, че също го спира за излъчване в руските кина.

Soundtrack.bg

CHAPLIN PIANISSSIMO концерт-спектакъл

ТОНИКА СВ- КОНЦЕРТЪТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.