Soundtrack.bg

Foo Fighters пускат траш метъл албум през следващата седмица

Рок легендите Foo Fighters ще пуснат траш метъл албум през следващата седмица! Но не се тревожете – те не са сменили радикално обичайния си стил, а всичко е съобразено с излизането на хорър филма им Studio 666.

Специално за филма бандата е записала траш метъл албум под псевдонима Dream Widow. Те дори пуснаха за слушане една от песните в него – „March of the Insane“. А на 25 февруари, когато е премиерата на филма, ще пуснат и целия албум.

Музиката е важна част от сюжета на Dream Widow. Филмът разказва за група, която започва да записва музика в обитавано имение. В тамошното мазе те намират музикален запис на банда, която носи името Dream Widow, направен преди 25 години. В албума има песен, която ако се запише и изпълни, ще пусне на свобода демона, който се крие в къщата. Впоследствие става ясно, че преди години фронтменът на Dream Widow е полудял и е убил всички останали членове на бандата поради „креативни различия“.

Пред списание Rolling Stone Дейв Грол обеща, че албумът ще бъде пуснат за премиерата на Studio 666 на 25 февруари, за да могат и феновете да го чуят. Той призна, че е черпил вдъхновение от траш метъла през 80-те години, който е безспорно златната епоха на този жанр. Попитан кои банди по-конкретно са го вдъхновили, той посочи имената на Trouble, Corrosion и Conformity.

Е, само това не бяхме виждали – да се появи хорър филм с участието на Foo Fighters и дори цял траш метъл албум от тяхна страна. Няма спор, че бандата е супер креативна и обожава да работи, за което свидетелства и нейната продуктивност през годините. През миналата година Foo Fighters пуснаха юбилейния си 10-и студиен албум, който носи името Medicine at Midnight и достигна №3 в класацията Billboard 200. А колкото до хорър филма Studio 666, определено нямаме търпение да го гледаме, както сами можете да се досетите.

Soundtrack.bg

ЙОРДАНКА ХРИСТОВА – ЗАВИНАГИ

ТОНИКА СВ- КОНЦЕРТЪТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.