Soundtrack.bg
властелинът

Първи трейлър на сериала по „Властелинът на пръстените“ (ВИДЕО)

Дори да не се интересуваме от „Супербоул“ и американски футбол като цяло, няма как да отречем, че всяка година виждаме някои от най-очакваните трейлъри именно по време на това събитие. И през тази година нямаше изключение от правилото, а феновете на „Властелинът на пръстените“ успяха да видят така чакания първи тийзър/трейлър на предстоящия сериал по света на Дж. Р.Р. Толкин.

Както добре знаем, сериалът The Rings of Power е дело на Amazon и ще бъде най-скъпият правен до момента, що се отнася до инвестираните средства. Това предполага да видим някои изумителни гледки, декори, специални ефекти и т.н. Водеща обаче остава и историята, поради което се надяваме на достатъчно добър сценарий, подобаващ на марката „Властелинът на пръстените“.

Събитията в The Rings of Power ще се развиват стотици години преди тези в „Хобит“ и „Властелинът на пръстените“, които вече добре познаваме. Иначе казано, ще разберем повече за „Втората епоха“ в света на Толкин, след като вече знаем достатъчно много за Третата епоха.

Преди да продължим нататък, вижте и въпросния трейлър:

Сред водещите събития в новия сериал са падането на Нуменор, възходът на Саурон и създаването на легендарните пръстени – все неща, които вече са били факт, когато сме чели „Хобит“ и „Властелинът на пръстените“ или сме гледали филмите.

Може да се каже, че в актьорския каст на The Rings of Power не виждаме супер звезди от най-голям калибър, поне както го разбираме ние, но все пак намираме отлични актьори. Сред тях са Робърт Арамайо, Морфид Кларк, Ема Хорват, Чарлс Едуардс, Максим Болдри и други.

А говорейки за пари, там нещата наистина са внушителни. Amazon платиха 250 милиона долара, само за да получат правата за сериала, а повече от 462 милиона бяха инвестирани в създаването на първия сезон на шоуто. Можем само да се надяваме, че тези пари ще изглеждат оправдани, когато сезон 1 вече дебютира в стрийминг платформата Amazon Prime.