Soundtrack.bg
оби-уан

Сериалът за Оби-Уан тръгва през май

Дългоочакваният от феновете на „Междузвездни войни“ сериал за Оби-Уан Кеноби „потегля“ в стрийминг платформата Disney+ на 25 май. Имаше очаквания, че това ще се случи навръх „деня на Star Wars“ на 4 май, но в крайна сметка премиерата ще се състои малко по-късно същия месец.

Юън МакГрегър ще се превъплъти отново в ролята на един от най-легендарните джедаи в Галактиката, а действията в „Оби-Уан Кеноби“ ще се развиват десет години след събитията в Епизод VI „Отмъщението на ситите“. Също така, Хейдън Кристенсен ще повтори ролята си на Анакин Скайуокър/Дарт Вейдър, което със сигурност отново ще зареди феновете със солидно чувство на носталгия.

От Disney+ представиха и страхотен постер на сериала, който ви предлагаме да видите още сега:

Официалният постер на „Оби-Уан Кеноби“

Десет години след събитията в Епизод VI, Оби-Уан все още се опитва да се справи с всичко случило се – разрушението на джедайския орден, възходът на Империята и най-вече трансформацията на най-добрия му приятел Анакин Скайуокър в зловещия ситски лорд Дарт Вейдър. Самият Юън МакГрегър е един от продуцентите на проекта, а освен него и Хейдън Кристенсен, участие в сериала взимат още Моузес Инграм, Джоуъл Еджертън, Кумаил Нанджиани, Индира Варма, Рупърт Френд, О’Ший Джаксън-младши и други. Надяваме се, че съвсем скоро ще можем да видим и първи трейлър на сериала.

След появата на стрийминг платформата Disney+, сериалите стават все по-важна част от вселената на „Междузвездни войни“. „Мандалорецът“ бе наистина отличен, а в момента имаме възможността да гледаме и продукцията за ловеца на глави Боба Фет – The Book of Boba Fett. За Disney и Lucasfilm това е още един начин да ни предложат допълнително съдържание с марката „Междузвездни войни“, различно от филмите.

Колкото до навлизането на Disney+ в България, очаква се това да се случи през лятото на тази година. Това ще увеличи още повече избора от стрийминг платформи в домовете на българите, което, разбира се, е единствено позитивен факт.