Soundtrack.bg
Хенри Кавил

Хенри Кавил е абсолютно „за“ да изиграе Джеймс Бонд

Британският актьор Хенри Кавил призна в интервю пред The Sunday Times, че е напълно готов да наследи Даниел Крейг и да влезе в ролята на най-прочутия шпионин на всички времена Джеймс Бонд.

Не е тайна, че ролята в момента е овакантена, след като Крейг се оттегли след последния филм от сагата „Смъртта може да почака“. В медийното пространство циркулират различни имена, спрягани за ролята, а несъмнено това на Кавил е едно от тях.

Не за първи път звездата от „Супермен“ и „Вещерът“ казва, че е готов за подобно предизвикателство. През миналата година той сподели пред GQ, че не би имал нищо против да облече черния смокинг. „Ако продуцентите са заинтересовани от това, абсолютно бих приел тази възможност“, каза тогава британският актьор. „На този етап всичко остава във въздуха. Ще видим какво ще се случи. Но да – бих бил щастлив да играя Бонд. Това би било много вълнуващо“, добави той.

В последното си интервю той казва още: „Уважавам огромна интелектуална собственост като тази и се вълнувам от грандиозните истории. Особено когато са толкова популярни. Времето ще покаже. Все още никой не знае в каква посока ще поемат те с „Бонд“ Вероятно в момента всичко е все още на масата“.

Попитан дали вижда прилики между себе си и образа на Джеймс Бонд, Кавил отговори: „Зависи. Можем да говорим за Бонд на Даниел Крейг или за следващия такъв, който и да е той. Вероятно следващият 007 ще бъде в 30-те или 40-те си години. А не е невъзможно и да изберат някой съвсем по-млад“.

Сред другите спрягани имена за агент 007 са Ричард Мадън, Идрис Елба, Том Харди, Том Хидълстън, Джеймс Нортън и други. Най-вероятно решение по въпроса ще има през следващата година. Въпреки многото слухове, очаква се новият 007 отново да бъде мъж, въпреки теориите, че Лашана Линч би могла да се превърне в титуляр в ролята.