Soundtrack.bg
Сексът и градът

Звезда от „Сексът и градът“ искала ролята на Моника в „Приятели“

Шестимата актьори от „Приятели“ изглеждат толкова подходящи за ролите си, че трудно можем да си представим друг човек на мястото на някого от тях. Актрисата от друг култов сериал „Сексът и градът“ Кристин Дейвис обаче разкри, че в миналото е кандидатствала за ролята на Моника Гелър, която впоследствие е спечелена от Кортни Кокс.

В „Сексът и градът“ Кристин Дейвис играе Шарлът – чаровната, оптимистично настроена и лоялна приятелка, която можем да посочим като истински добряк сред останалите героини. В шоуто на Джеймс Кордън Кристин сподели, че се е опитала да спечели ролята на Моника, но в крайна сметка не е била одобрена след прослушването си. Тя сподели и нещо впечатляващо – над 8000 млади жени са искали същата роля заедно с нея!

Кристин Дейвис каза следното: „Мисля, че имаше над 8000 млади момичета, които кандидатстваха за ролята на Моника.“

Друг любопитен факт е, че по това време Кристин Дейвис и Кортни Кокс всъщност са били приятелки, като са посещавали заедно класове по йога. Тя разбрала, че Кортни е получила ролята, след като последната решила да отпразнува новината, купувайки си нова и скъпа кола.

„Един ден Кортни просто ни каза – „Хей, момичета, искате ли да дойдете с мен да си купя кола?“ Тя се чувстваше толкова добре от това, че е получила ролята, че реши да си купи „Порше“.

Въпреки че не получа ролята на Моника, Кристин Дейвис все пак стига до снимачната площадка на „Приятели“. Тя е гост-актьор в един от епизодите, когато Рейчъл и Моника се опитват да я „уредят“ с Джоуи.

Тя си спомня: „Помня, че това ме накара да загубя сън. До една степен и заради това, че в студиото имаше публика, а от друга защото се намираш в свят, който е направен толкова жив и специфичен, че трябва да си убеден, че си пасваш достатъчно добре с него“.

Наскоро Кристин Дейвис се завърна в ефира на HBO със спинофа на „Сексът и града“ – „Просто ей така“.