Soundtrack.bg

Миси Елиът се завръща с чисто нов албум

Миси Елиът е едно от големите имена от женски пол в историята на хип-хоп музиката. Дълго време обаче ветеранката не бе активна, като рядко чувахме нещо ново от нея. Последният албум на Миси The Cookbook излезе през 2005 година, което прави вече 16 години без нов студиен проект от нея!

Сега обаче за феновете на Миси Елиът има добри новини. Легендарният продуцент Timbaland обяви, че лично той ще продуцира следващия албум на рапърката. Той написа пост в социалната мрежа Twitter, задавайки въпроса: „Кой е готов за нов албум на Миси Елиът и Тимбо?“

Самата Миси ретуитна публикацията на Timbaland, потвърждавайки новината, която феновете ѝ дълго време чакаха – че най-сетне тя отново е в студиото и е готова да демонстрира таланта си.

Това ще бъде седмият албум на Миси до момента. През 2006 година тя издаде и Greatest Hits албум, носещ името Respect M.E. Последва обаче дълга творческа пауза, която остави феновете ѝ без свежа продукция.

През 2015 година Миси се завърна за кратко и пусна парчето „WTF (Where They From“, а през 2019 напомни за себе си с EP-то Iconology. Наскоро рапърката записа куплет за ремикс на песента „Levitating“ на Дуа Липа, а освен това си партнира и с Bree Runway за парчето „ATM“. През миналия месец Миси получи голяма чест, след като бе открита звезда с нейното име в Алеята на славата в Холивуд.

От друга страна, Timbaland за първи път ще продуцира изцяло албум на друг артист от 2013 година насам. Тогава той работи по два албума на Джъстин Тимбърлейк, с когото имат голямо количество обща продукция, както добре знаем.

Първите колаборации на Миси Елиът и Timbaland датират от далечната 1993 година. С времето Timbo продуцира някои от най-големите хитове на рапърката, включително добре познатата „Get Ur Freak On“, която се бе превърнала във визитна картичка на Миси. Това парче донесе на Елиът награда „Грами“, като тя има общо четири статуетки в кариерата си до момента.

Soundtrack.bg

CHAPLIN PIANISSSIMO концерт-спектакъл

ТОНИКА СВ- КОНЦЕРТЪТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.