Soundtrack.bg
DMX

Вече можем да видим кадри от документалния филм за DMX

HBO представи трейлър на документалния филм Don’t Try to Understand, посветен на живота на легендарния рапър DMX. Или по-конкретно – на последните няколко години от неговия живот, които определено не бяха леки.

DMX ще остане в историята като истинска икона на хип-хопа и в това няма никакъв спор. Животът на американския рапър обаче не протича никак леко. Той често злоупотребява с наркотиците, като често има проблеми със закона и влиза в затвора. В личен план събитията също не се развиват добре за него. Смята се, че той има около 15 деца, като нито една от връзките му не се оказва кой знае колко успешна. И ако в един момент той е на върха на рап индустрията, в друг е практически банкрутирал и трудно връзва двата края.

Документалката Don’t Try to Understand ще има премиера на 25 ноември и ще бъде налична в платформата HBO Max. От трейлъра виждаме, че по време на заснемането на филма, рапърът е бил неотлъчно следен от камера, записваща как протичат дните му. Всичко се случва скоро след излизането му от затвора.

За съжаление на феновете си, DMX почина на 50-годишна възраст през месец април тази година. Тогава стана ясно, че той отново е прекалил с дрогата, но този път – фатално. Бе съобщено, че той е поел фатално количество кокаин, което е довело до сърдечен удар.

DMX стартира легендарната си рап кариера през 90-те години на миналия век. През 1998 година той пуска дебютния си албум It’s Dark and Hell Is Hot, който светкавично му печели репутация в рап средите. Последният му албум (Exodus) излезе посмъртно през тази година. Участие в него взимат имена като Jay-Z, Nas, Swizz Beatz, Алиша Кийс, Боно от U2, Snoop Dogg, Usher и други. Приживе DMX бе номиниран три пъти за „Грами“, като веднъж той печели приз от American Music Awards. През 1999 година печели и награда от Billboard.

Soundtrack.bg

CHAPLIN PIANISSSIMO концерт-спектакъл

ПРОМОЦИИ ПРОЛЕТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.